Радници у РиТЕ Угљевик се отровали због бактерија из пудинга

Тровање 72 радника на РиТЕ Угљевик изазвале су бактерије стафилокок и ешерихија коли које су изоловане у пудингу који су радници тај дан јели, рекао је Срни руководилац Службе за исхрану у овом предузећу Сретко Ћебетаревић. “Телефонски смо обавијештени, а сутра бисмо већ могли имати и званичан извјештај који би прецизирао да ли су бактерије […]

понедељак, август 20, 2012 / 14:02

Тровање 72 радника на РиТЕ Угљевик изазвале су бактерије стафилокок и ешерихија коли које су изоловане у пудингу који су радници тај дан јели, рекао је Срни руководилац Службе за исхрану у овом предузећу Сретко Ћебетаревић.

“Телефонски смо обавијештени, а сутра бисмо већ могли имати и званичан извјештај који би прецизирао да ли су бактерије биле у праху пудинга или у неком другом састојку. Уколико се утврди да је у праху, одговорност је на произвођачу, а ако не, одговорност је нашег особља”, рекао је Ћебетаревић, додајући да ће званичан извјештај добити из зворничког Института.

Он је напоменуо да није у питању тровање салмонелом, како су то објавили поједини медији.

„Радници, на срећу, имају лакши облик тровања, осим двојице који се налазе у бијељинској болници“, рекао је Ћебетаревић.

Директор Дома здравља Угљевик Дарко Марковић рекао је Срни да су се у ову здравствену установу до сада јавила 72 радника РиТе са симптомима тровања храном, од којих је двоје упућено у Бијељину.

“Радници су почели да долазе у суботу, 18. августа, са истим симптомима – болови у стомаку, повраћање и повишена температура, а карактеристично је да они сви раде у једној смјени и да је од 82 радника већина имала симптоме”, додао је Марковић.

Марковић каже да сви аналитички подаци указују на то да је тровање храном настало због неисправности пудинга који су радници јели.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *