Радмановић: Застој праве неки који би у ЕУ заједно с Турском

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић сматра да застој на европском путу праве неки бошњачки политичари који чекају да БиХ заједно са Турском уђе у ЕУ. "То није јавно изражено, али се показује у пракси, јер ако не рјешавате нешто што је релативно једноставно, онда не показујете жељу да идете напријед“, рекао је Радмановић. Он је […]

петак, децембар 21, 2012 / 09:43

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић сматра да застој на европском путу праве неки бошњачки политичари који чекају да БиХ заједно са Турском уђе у ЕУ.

"То није јавно изражено, али се показује у пракси, јер ако не рјешавате нешто што је релативно једноставно, онда не показујете жељу да идете напријед“, рекао је Радмановић.

Он је изјавио је за БН телевизију да постоји средњи пут за напредак БиХ који је зацртан у Дејтону, али су високи представници свим промјенама мировног споразума направили огромне проблеме у функционисању заједнице.

Српски члан Предсједништва каже да БиХ може и мора да испуни услове који се постављају на европском путу, што значи и одрицање Републике Српске и Федерације БиХ дијела суверенитета, али да у свему томе сигурно неће нестати Република Српска.

"Када би се посматрала издвојено, Република Српска била би много боље рангирана земља од садашње БиХ", оцијенио је Радмановић.

Он је похвалио договор и досадашње функционисање нове владајуће већине на нивоу БиХ коју предводе СНСД и СДП, што сматра и најважнијим догађајем у години на измаку.

Радмановић очекује да ће БиХ провести попис становништва на прољеће и каже да су разлози за његово поновно одгађање који се наводе из ЕУ политичке, а не техничке природе.

За њега је одгађање пописа посредна порука ЕУ да БиХ до прољећа неће аплицирати за кандидатски статус иако је, према оцјени Радмановића, близу тога да испуни све услове.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је рекао да су односи у региону у силазној путањи и да их треба поправљати за добробит свих грађана.

Радмановић је поновио да је проблем самопроглашеног Косова унутрашње питање Србије, али је уочио да се у новој платформи говори о аутономији Срба на Косову, а не о уставној аутономији покрајине.

Он је закључио да се на Балкану, ипак, праве нове границе и да је то "још један корак ка великој Албанији“.

"Надам се и залажем се да се све ријеши мирно и да остане за столом“, нагласио је предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.0 КОМЕНТАРА

 1. Ало, Редакцијо, јестел’ на пријему ил сте отпочели претприпремне активности за концерт Танкера?

  Читаво јутро колеге новинари по цичи зими спашавају новинарку Кусмук а Фронтал ни ме ни бе.

  http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Kusmuk-Pokusaj-smaka-novinarstva-i-javne-rijeci-Zapisnik-o-saslusanju-FOTO/103902.html

 2. Biljana Hajdukovic
  Reče mi dete večeras, zaraženo mojim političkim ludilom. Holanđani najavili da ulaze u recesiju od sledeće godine, Englezi izjavili da neće biti smak sveta ako napuste EU.Grci , Italijani, Francuzi, Španci, Portugalci, Irci su već u rasulu. One sitne ribe pljuckavice kao Bugare, Rumune, Mađare, da ne pominjemo. Kekeci su pukli skroz.
  ZNAŠ MAMA, ONI ĆE SE RASPASTI I ISPAŠĆE DA SMO DŽABE PATILI, DA SMO DŽABE OČERUPANI, DŽABE PRODALI I DUŠU, NIŠTA NEĆEMO DOBITI.
  Dugo sam morala da objašnjavam, ko je dobio. A, dobili su Nemci– anuliranje dva izgubljena svetska rata.Dobili su ujedinjenje, opet su prva ekonomska sila u Evropi i opet sišu krv u želji da prošire uticaj i moć. Dobili su i njihovi pomagači u tim ratovima, sve zemlje koje su bile saveznici Hitlerove Nemačke, dobile su nezavisne države, članstvo u EU i podršku.
  Studira istoriju, shvatio je i povezao–LAKO. PITAM SE ZAŠTO JE NAŠIM POLITIČARIMA TOLIKO TEŠKO DA SHVATE??? MISLIM DA ZNAJU SVE, BOLJE OD MENE. PITANJE JE, JESU LI PLAĆENI DA SE PRAVE LUDI ILI SU ZAISTA TO ??? TIPUJEM NA PRVU SOLUCIJUB-)

 3. SVETE BANDERE !!!!!!
  PRVA , SVEČANOOKIĆENA JE REZERVISANA, DRUGA JE TVOJA !!!!!!!
  Prije dekorisanja bandera vratiti vas u finansijsko stanje prije esenesde oluje. Bio si fukara, gledao si ko da ti plati piće , alkomanoviću!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *