Радмановић: Проблем БиХ су различите жеље политичких елита

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић оцијенио је да суштину проблема у БиХ представљају различите жеље политичких елита, прије свега, националних, као и различито тумачење Дејтонског мировног споразума и жеља за његовом промјеном. "Лако је видјети да је узрок томе СДП БиХ, који је све ово направио у посљедње двије године. У БиХ […]

петак, септембар 7, 2012 / 09:38

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић оцијенио је да суштину проблема у БиХ представљају различите жеље политичких елита, прије свега, националних, као и различито тумачење Дејтонског мировног споразума и жеља за његовом промјеном.

"Лако је видјети да је узрок томе СДП БиХ, који је све ово направио у посљедње двије године. У БиХ је увијек било тешко саставити коалиције јер су различити погледи политичких партија, али је функционисало, а сада, доласком /лидера СДП-а/ Златка Лагумџије ништа не функционише, нити може функционисати", истакао је Радмановић говорећи о "Актуелној политичкој ситуацији у БиХ" на синоћњој трибини у бијељинској Народној библиотеци "Филип Вишњић".

Радмановић је истакао да је БиХ тренутно у пат позицији, додајући да се питање кризне ситуације у БиХ мора ријешити у наредних мјесец или два, иначе у БиХ неће бити напретка.

"Ми хоћемо у Европу и Европа хоће да нас прими, али они имају услове које ми не можемо да испунимо и све стоји и понавља се из мјесеца у мјесец", напоменуо је Радмановић.

Он је додао да ће и ЕУ, као и БиХ, морати да уради нешто радикалније како би земља могла приступити европској породици.

"Излаз је направити брзе кораке према ЕУ, али ми смо неспособни да их сами напавимо уколико ЕУ ефикасније не наступи овдје и прогледа кроз прсте око неких ствари. БиХ не може да усклади устав са Европском конвенцијом о људским правима, не може да заживи владавина права док стране судије овдје командују. И, наравно, не можемо да направимо одлучујуће кораке док је ту ОХР", напоменуо је Радмановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *