Радмановић: Нико неће да буде Додиков против-кандидат, он предлаже Васића

Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић изјавио је уочи сутрашњег Сабора ове странке у Источном Сарајеву да Милорад Додик жели да има противкандидата за мјесто предсједника СНСД-а, али да нико неће то да буде.   “Додик је чак рекао – ја ћу изаћи и предложити неког другог за предсједника, напримјер Рајка Васића. У озбиљној расправи […]

петак, април 24, 2015 / 11:51

Предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић изјавио је уочи сутрашњег Сабора ове странке у Источном Сарајеву да Милорад Додик жели да има противкандидата за мјесто предсједника СНСД-а, али да нико неће то да буде.

 

“Додик је чак рекао – ја ћу изаћи и предложити неког другог за предсједника, напримјер Рајка Васића. У озбиљној расправи нико неће да се тога прихвати. Не можете натјерати некога да буде противкандидат”, рекао је Радмановић.

Он је подсјетио да ће на Сабору бити усвојен нови статут странке, а да ће нова бити и организација СНСД-а.

“Укидамо извршне одборе на свим нивоима јер смо закључили да је ефикасније. Предсједништво ће имати већа овлаштења него Извршни одбор, али ће њим руководити предсједник”, додао је Радмановић, најављујући да ће Главни одбор имати скоро 50 одсто нових чланова, од којих је велики број младих.

Оцијенивши да су декларације које ће бити на Сабору самом најавом изазвале непотребну буру, Радмановић је истакао да декларација о самосталности Републике Српске не предвиђа никакво одвајање.

“Декларација ће говорити о слободи и самосталности, што је врло широк појам. Нико није рекао да ријеч о самосталности Републике Српске као државе. Ја нисам. Република Српска има самосталност у оквиру Дејтонског мировног споразума. Ми то хоћемо. И у оквиру БиХ. Ми не дамо да се Дејтонски споразум урушава и тражимо у оквиру тога самосталност и слободу. Самосталност и слобода су потреба сваког човјека”, рекао је Радмановић за сарајевско “Ослобођење”.

Он је нагласио да се слобода и самосталност не могу никоме ускраћивати, а то се ради у БиХ.

“Ми хоћемо на то да укажемо. Природно је да у таквој ситуацији споменемо и оно што је овдје чудо, а у читавој Европи којој тежимо није, референдум напримјер. Али, ми не говоримо никада да хоћемо да се издвајамо и да правимо своју државу. Ми упозоравамо да се, када неко хоће да вам отме оно што имате признато међународним уговором, то може рјешавати и изјашњавањем грађана, а не само политичара”, поручио је Радмановић.

Говорећи о покретању оспоравања 9. јануара – Дана Републике Српске, што је урадио бошњачки члан Предсједништав БиХ Бакир Изетбеговић, Радмановић је навео да је у питању грешка, јер се БиХ не може тако направити.

“Не може се БиХ направити тако што ће једни другима нешто укидати, него ако су сви равноправни” нагласио је Радмановић.

Према његовим ријечима, предсједник Српске и СНСД-а Милорад Додик никада никога није напао, већ само реагује након напада из Сарајева на Републику Српску и само тражи да се чита шта пише у Дејтонском споразуму.0 КОМЕНТАРА

  1. На изборном листићу пише СНСД – Милорад Додик, и баш је чудно да нема противкандидата. Приватна странка, која чак и друга Рајка Васића подсјећа на предузеће. Неког другог подсјећа на Јеховине свједоке. Агресивна кампања од врата до врата, Додику се сви клањају, штампају се Љепојевићева „Додикова житија“… Једино су Јеховини свједоци дијелили „Кулу стражара“, a СНСД „Чувара Српске“. Али, стражар – чувар, исто је то, само игра ријечи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *