Радмановић: Не очекујем ништа од 12. септембра

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић не очекује да ће након састанка политичких лидера из БиХ са високим званичницима ЕУ, који је најављен за 12. септембар у Сарајеву, доћи до било каквих помака и позитивних промјена.  "Мислим да сви знају да је тешко у овом моменту бити позитиван, али већина не жели то […]

петак, септембар 7, 2012 / 07:53

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић не очекује да ће након састанка политичких лидера из БиХ са високим званичницима ЕУ, који је најављен за 12. септембар у Сарајеву, доћи до било каквих помака и позитивних промјена.

 "Мислим да сви знају да је тешко у овом моменту бити позитиван, али већина не жели то да каже. У ЕУ су се код европског комесара за проширење Штефана Филеа окупили носиоци власти у БиХ, политички лидери, једно прилично чудно тијело које се врло лако договорило и рекло да ће усагласити уставне промјене до 31. августа", подсјетио је Радмановић.

Он је вечерас новинарима у Бијељини рекао да свако ко и мало размишља види да то није могуће.

"Сада у ЕУ постоји разочарање, јер, наводно, нису очекивали да ће се то десити. С друге стране, ми у БиХ 17 година од потписивања Дејтонског споразума имамо непомирљиве ставове у вези с тим", подсјетио је Радмановић, који је и предсједник Извршног одбора СНСД-а.

Он је истакао да би лично волио да ситуација буде разријешена и за петнаестак дана, али да оптимизам за то не постоји.

Састанак политичких лидера са представницима Европске комисије у вези са имплементацијом договорене Мапе пута требало би 12. септембра да буде одржан у сједишту Делегације ЕУ у БиХ у Сарајеву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *