Радмановић: Лагумџија да поднесе оставку и оде у опозицију

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић позвао је Златка Лагумџију да поднесе оставку на мјесто министра иностраниох послова и да оде у опозицију.  "Само тако Лагумџија може да критикује рад чланова Предсједништва чију политику, као актуелни министар, мора стриктно да проводи", рекао је Радманоивић на конференцији за новинаре у Сарајеву. Он је поновио да проблем […]

четвртак, август 9, 2012 / 15:04

Српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић позвао је Златка Лагумџију да поднесе оставку на мјесто министра иностраниох послова и да оде у опозицију.

 "Само тако Лагумџија може да критикује рад чланова Предсједништва чију политику, као актуелни министар, мора стриктно да проводи", рекао је Радманоивић на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Он је поновио да проблем није резолуција о Сирији, него драстично кршењу Устава БиХ за шта је оптужио Лагумџију и предсједавајућег Предсједништва Бакира Изетбеговића.

Радмановић је позвао Изетбеговића да призна своју грешку и да се извини у цијелом овом случају.

Он је нагласио да не подржава крвопролиће нигдје у свијету и да се као и увијек до сада залаже за пуно поштовање људских права.

Радмановић је позвао све представнике власти БиХ да се строго приджавају Устава и закона јер, како је подвукао, само владавином права БиХ може трасирати пут ка демократској Европи и свијету.

Он је поручио да је политичка криза у БиХ произведена и да се подстиче из кабинета Изетбеговића и Лагумџије у Сарајеву, а не, како се покушава подметнути, из Бањалуке.

Радмановић могуће рјешење изласка из политичке кризе види у стриктном поштовању Устава и закона и утврђивању политичке одговорности за нелегално и неуставно дјеловање.

Он је закључио да су Изетбеговић и Лагумџија својим неуставним и нелегалним дјеловањем директно прекршили Устав БиХ у вези са гласањем у УН о Сирији и на тај начин додатно продубили политичку кризу у БиХ.

"Предсједништво БиХ је колективни орган и одлука о спољној политици може бити донесена само на сједници Предсједништва, а не путем нелегалне препоруке министра иностраних послова и неуставне сугестије предсједавајућег Предсједништва", рекао је Радмановић.

Према његовим ријечима, Пресједништва није расправљало о ситуацији нити о резолуцији о Сирији.

"Ни ја лично нисам био у прилици да јавно саопштим мој лични став о томе", рекао је Радмановић.

Он је енергично одбацио ставове Лагумџије да подржава диктаторе у свијету.0 КОМЕНТАРА

  1. РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ И САДА ДРЖАВА јер има- ГРАНИЦУ, НАРОД,ЗАСТАВУ,ХИМНУ, ПРЕДСЕДНИКА,ВЛАДУ,ГЛАВНИ ГРАД….као и Њемачка,Француска и т.д.

    А ти bake дебилни и теби слични цркните од муке

  2. Хмм..али немамо свој новац, уствари имали смо га док га није алибаба-додик и његових 40 разбојника покрали, а без минимума економске независности нема ни трунке политичке независности!

    Химну не зна ни 80% становништва, а исто тако бар 75% грађана РС не зна који је главни град РС, то што имамо владу и то овакву, то нам је тренутно највећи хендикеп, а предсједника РС немамо, то мјесто је узурпиро предсједник снсд-а, то никад није мој предсједник нити ће бити!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *