Радивојевић: Влада ФБиХ ради потпуно легитимно

Замјеник премијера Федерације БиХ Десница Радивојевић тврди да нова Влада ФБиХ ради потпуно легитимно, јер је ОХР званично донио такву одлуку. "Речено је да је Влада званично легална и легитимна у наредном периоду, односно у наредна три мјесеца", рекао је Радивојевић на конференцији за новинаре у Сарајеву након данашње сједнице федералне Владе. Радивојевић, који је […]

четвртак, март 31, 2011 / 17:50

Замјеник премијера Федерације БиХ Десница Радивојевић тврди да нова Влада ФБиХ ради потпуно легитимно, јер је ОХР званично донио такву одлуку.

"Речено је да је Влада званично легална и легитимна у наредном периоду, односно у наредна три мјесеца", рекао је Радивојевић на конференцији за новинаре у Сарајеву након данашње сједнице федералне Владе.

Радивојевић, који је федерални министар просторног уређења, навео је да је у федералној Влади у потпуности обављена примопредаја дужности.

"Предсједник комисије за примопредају дужности потврдио је да је примопредаја извршена у потпуности и транспарентно", рекао је Радивојевић.

Бивши федерални министри из ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 раније су реаговали на писање појединих медија да је Владина комисија за примопредају дужности утврдила да је примопредаја извршена у свих пет министарстава у којима је било проблема с примопредајом, те нагласили да нису извршили примопредају дужности већ да су своје мандате ставили на располагање високом представнику у БиХ Валентину Инцку.

Федералним медијима то су потврдили досадашњи министри Дамир Љубић, Вјекослав Беванда и Невенко Херцег, наводећи да сада чекају одговор ОХР-а.

Инцко је јуче изјавио да новоизабрана Влада ФБиХ остаје у функцији све док је на снази његов налог о суспензији одлука Централне изборне комисије о формирању власти у овом ентитету. Он је појаснио да је налог о суспензији донио уз подршку амбасадора Савјета за провођење мира, те да за промјену те одлуке, такође, треба да буде одржи састанак амабасадора ПИК-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *