Радисав Машић: Највећи проблем Фоче је самоизолација

Кандидат коалиције СНСД-СДС за начелника општине Фоча Радисав Машић изјавио је да ће се концепт нове власти за развој општине заснивати на што тјешњој и бољој сарадњи са Владом, предсједником, свим институцијама Републике Српске и да у политици коју ће водити „Сарајево неће бити ближе од Бањалуке“.  Машић је рекао да је највећи проблем Фоче […]

среда, септембар 5, 2012 / 13:54

Кандидат коалиције СНСД-СДС за начелника општине Фоча Радисав Машић изјавио је да ће се концепт нове власти за развој општине заснивати на што тјешњој и бољој сарадњи са Владом, предсједником, свим институцијама Републике Српске и да у политици коју ће водити „Сарајево неће бити ближе од Бањалуке“.

 Машић је рекао да је највећи проблем Фоче самоизолација, у коју је Фоча саму себе довела и која нема сарадњу са Владом и предсједником Републике Српске, док актуелна локална политика настоји да такав однос задржи и оснажи.

"Успоставићемо блиску и тијесну сарадњу са свим институцијама Републике Српске, Владом Српске, отворићемо општину и омогућити нашим привредницима да, равноправно с другима, конкуришу за средства развојних фондова, помагати им да се развијају и да запошљавају нове раднике", рекао је Машић за "Нови репoртер".

Према његовим ријечима, подаци које су објавили независни извори, а који показују да у Фочи 72 одсто становника живи на ивици егзистенције, најбоља су илустрација реалног стања у овој општини.

"Рјешавању овог проблема ми ћемо приступити крајње одговорно и поштено. Обезбиједићемо најповољније услове за потенцијалне инвеститоре, а у локалном буџету намјенска средства за снажнију подршку запошљавању, подстицајна средства за развој пољопривреде и свима који се опредијеле да од пољопривреде живе и прехрањују породицу, помоћи ћемо да у томе успију. Стимулисаћемо удруживање у дрвопреради, грађевинарству, туризму", рекао је Машић.

Он је додао се значајне развојне могућности заснивају на природним ресурсима општина, прије свега, на Националном парку "Сутјеска", који није искориштен, те да ће у сарадњи са Владом бити урађена стратегија развоја туризма на подручју општине.

"Национални парк `Сутјеска` добиће на значају завршетком дионице магистралног пута преко Чемерна, јер ће преко Тјентишта ићи најфреквентнија и најкраћа веза од Србије према мору", најавио је Машић.

Говорећи о подршци бошњачког бирачког тијела и западних амбасада Крсмановићу, Машић је рекао да су Бошњаци на прошлим изборима дали безрезервну подршку актуелном начелнику и да је пред ове изборе повећан број Бошњака који долазе да се региструју у Фочи.

"Да ли ће то бити важно Крсмановићево гласачко тијело не знам, али је на мјесту и питање: зашто Бошњаци не би гласали и за другу опцију, поготово што су се у протеклих осам година увјерили да обећања која су им дата нису испуњена. Када је ријеч о другом `стубу` подршке актуелном начелнику, надам се да ће `мисионарења` пред ове изборе бити мање", рекао је Машић.0 КОМЕНТАРА

 1. Nakon sto se u Srebrenici i Bratuncu vrsi glasacki inzinjering kako bi Bosnjaci osvojili vlast u tim gradovima to se radi i u Foci kako bi Bosnjacka elita iz Sarajeva omogucila pobjedu svog kandidata Zdravka Krsmanovica. Ogroman broj Bosnjaka se u poslednjih par mjeseci prijavio fiktivno u Foci kako bi pomogli Krsmanovicu. Ovdje je borba izmedu jednog prevaranta i osudjenog kriminalca Krsmanovica i domacina i uglednog intelektualca kakav je zasigurno Radisav Masic.

 2. Crnac6 ne jedi govana znaš da u Foči narod bira između dva zla jedno prevarant i kriminalac Krsmanović a drugo dodikova pudlica Radisav Mašić koji je dobar samo u izvršavanju naređenja koja dođu iz Laktaša.

  Čuj Mašić ugledni intelektualac, što me nasmija dobro 🙂 . On može biti samo ugledni zanosilac dodikovih muda u krivini.

  I Crnac mani se te retorike o Bošnjacima i nekakvom ataku Bošnjaka na Foču ta je priča toliko izlizana da joj se smiju i babe po Meštrevcu.

 3. Interesantno ovo sa mudima. Ali 1000 novoupisanih glasaca bosnjaka ce vas demantovati. Jebe se meni za Masica, ali ovaj govnar od Krsmanovica nam otjera Plenu iz Foce najbolju Svedsku kompaniju i sad tamo neki Arap izrabljuje nasu djecu na svojoj pilani u uslovima ko iz 13 vijeka…. A sto je vise sirotinje njemu je sve bolje. Sa tucmaljima je najlakse. Hljeba i igara i naravno Miljan Miljanic ona lopurda…………;)

 4. Moj gospodine Masicu, Nacionalni park Sutjeska dobice na
  znacaju kada ga daju Kusturici na raspolaganje, sto je Vas sef i obecao. I to je razlog zbog kog ste Vi kandidat i to dobro znate. I manite se price o Bosnjacima glasacima.
  to vise ne pije vode.Ako bas insistirate , onda se sjetite Safeta Bice pomocu kojeg je Vas sef svojevremeno vlada

 5. Ha ha sta cuh danas. Krsmanovic podjelio grupici papaka pare da kupuju glasove za po 30 maraka, a ovi njegovi prevaranti se dosjetili pa nude raji po 10 maraka, tako da bi njima ostalo 20 od svake transakcije. Uzeo Herc cenera i pravo na cevape, a kaze : Kad god Dodik dodje u Focu Krsmanovic bjezi iz grada posto mu je Dodik obecao da ce ga doznaciti stosem cim ga vidi, ha ha….

 6. Nema potrebe da Zdravko kupuje glasove pomešće sve u paketu kao i na zadnja tri puta kad su se isto svi ovi natjeravali na ljudinu.Ovi Dodikovi pijuni ne mogu ništa,a i onaj SDS koji nema pojma šta hoće ,prislonio se uz SNSD a fazon se u skupštini pljuju i glume opoziciju.Šta reći o takvoj partiji i ljudima.Kakvi crni Bošnjaci ta je Dodikova priča popušena,ne treba Zdravku niko osim njegovih Fočaka.Čovjek je uradio od 2004. do danas ono što SNSD ne bi za 50 godina vladavine.I ne mlatite gluposti,sve će se vidjeti na izborima.

 7. Већег преваранта ,лажова и лопова од Крсмановића нећете наћи.
  Могао би се роман о горе наведеном написати….али немам времена.
  А и што да пишем зна народ у Фочи,па неће му помоћи ни куповина гласова

 8. Izolacija??? O cemu ovaj prica, to nije izolacija vec spas od propasti. Zar treba istok RS da bude potlačeni Laktašima, neće Dodik uzimati harač u Foči od koga će da gradi kule i vile po zapadu. Neće Foča izgledati kao Čajniče, Rudo i Kalinovik !!! Podržimo Krsmanovića.

 9. Da ste vi zivi i zdravi 1700 bosnjaka izlazi na izbore u Focu i sta mislite koga ce tako organizovani glasati. Krsmanovica naravno, a sve je dogovoreno na ilidzi na skupu muslimana bosnjaka rodom iz Foce. Aferim braco Srbi….x-(

 10. Фоча ће бити најпознатији град у РС када се тамо пресели врхушка СНСД а Крсмановић главни стражар задужен за подмићивање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *