Радикално уједињење за опозициони напредак

Као што је у интервјуу за Фронтал.РС најавио предсједник СНС, Адам Шукало,Српска радикална странка Републике Српске и Српска напредна странка убудуће ће дјеловати као један политички субјект. Предсједник СНС у РС Адам Шукало рекао је новинарима да је мотив за ову одлуку да у новом раду допринесу стварању ситуације која би довела до неопходних промјена […]

петак, март 25, 2011 / 14:49

Као што је у интервјуу за Фронтал.РС најавио предсједник СНС, Адам Шукало,Српска радикална странка Републике Српске и Српска напредна странка убудуће ће дјеловати као један политички субјект.

Предсједник СНС у РС Адам Шукало рекао је новинарима да је мотив за ову одлуку да у новом раду допринесу стварању ситуације која би довела до неопходних промјена у РС и да бу се укрупнила, прије свега опозициона политичка сцена у РС.

Предсједник СРС РС Миланко Михајлица истакао је да ово није интеграција два политичка субјекта, већ потреба да се створи озбиљна политичка снага. Он је додао да ће органи ове странке одлучити на који и какав начин ће заједнички дјеловати у будућности.

Према његовим рјечима, ово је уједно позив и другим опозиционим партијама да се укључе у овај процес како би се заједничким дјеловањем дошло до промјена.

Састанку је присуствовао и замјеник предсједника СНС-а у Србији Александар Вучић који је рекао да ни једна од ове двије странке неће нестати, али да ће представљати нови политички субјекат.

Он је истакао да су напредњаци раније увидјели да се на политичкој сцени Србије режиму може супротставити и промјене донијети кроз окрупњавање опозиције.

Он је изразио задовољство због почетка разговора ове двије странке и истакао да се овим, а потом и разговор о заједничком дјеловању са свим другим опозиционим субјектима из РС може створити истинска алтернатива потојећем режиму.

На провокативно питање о “одвојеној фракцији“ СНС, на челу са Јованом Митровићем, други човјек напредњака је рекао да је сасвим јасно ко представља СНС у Српској, а да је господин Митровић добродошао ако жели да разговара, што је поновио и Адам Шукало.

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. Гледам извјештај са данашљег митинга у Зрењанину.

    Гробар каже: “Нормалан је само онај ко власт мијења на изборима, а не на улици“.

    Све би то било у реду да му иза леђа није стајао Веља.

    Па овај Вучић је толико прозивао и блатио Михаљицу да то пас с маслом не би појео, а види сада. Која су г…. ови напредњаци.

    Мислим да ће се будаласти СРБОСЛАВ харикирати кад види ово љубљење двојице шупкала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *