Радикали: Млади СНСД промовишу нацистичке симболе, чекамо реакцију полиције

Српска радикална странка Републике Српске најоштрије осуђује начин на који су млади СНСД-а из Требиња, на својој фејсбук страници представили Драгана Чавића, предсједника Народног демократског покрета и бившег предсједника Републике Српске. Објављивањем фотомонтаже на којој је Чавић као један од лидера опозиције У Републици Српској приказан у нацистичкој униформи и са нацистичким обиљежјима није само […]

среда, мај 14, 2014 / 20:19

Српска радикална странка Републике Српске најоштрије осуђује начин на који су млади СНСД-а из Требиња, на својој фејсбук страници представили Драгана Чавића, предсједника Народног демократског покрета и бившег предсједника Републике Српске.

Објављивањем фотомонтаже на којој је Чавић као један од лидера опозиције У Републици Српској приказан у нацистичкој униформи и са нацистичким обиљежјима није само увреда једног човјека и свих чланова и симпатизера политичке странке на чијем је челу, већ представљаи најпримитивније вријеђање свих жртава нацизма и фашизма, управо ових дана када обиљежавамо шездесет девету годишљицу побједе над фашизмом, кажу у СРС РС.

Обзиром да се на овај начин, између осталог, промовишу и симболи највећег зла у модернијој историји човјечанства, што је у читавом демократском свијету законом забрањено, позивамо надлежне органе, прије свега Полицију Републике Српске, да проведе истрагу и покрене законом прописане процедуре против одговорних лица – стоји у саопштењу ове странке

“Очекујемо да Полиција Републике Српске на овом случају покаже свој професионализам и независност од политичких центара моћи. Подсјећамо да су припадници МУП-а РС водили опсежне истраге против критичара режима Милорада Додика, те да су на информативне разговоре позивани и поједини новинари и студентски лидери који за разлику од младих СНСД-оваца нису промовисали нацистичке симболе.Ово је прилика и да се врх СНСД-а али и њихови колициони партнери из ДНС-а и СП-а, јавно ограде од оваквих наступа подмладка партије Милорада Додика и затраже конкретне мјере како би у складу са законом почиониоци овог недјела били адекватно кажњени“, наводе радикали.

Овакво понашање, младих владајуће партије, како кажу, врхунац је прљаве кампање коју режим Милорада Додика, Марка Павића и Петра Ђокића води против својих политичких противника. Прљавом игром, у коју не преза да гурне и младе људе трујући их опасним идеологијама, режим показује да је у паничном страху од онога што га очекује након неминовног пораза на изборима у октобру ове године.

Примитивизмом и увредама млади СНСД-а, нажалост, само показују да су вјерни сљедбеници „лика и дјела“ свог лидера Милорада Додика који је политичку сцену затровао најпрљавијим вокабуларом на рачун политичких противника, наносећи често, на тај начин и велику штету угледу Републике Српске. Примитивизам и бахатост су обиљежја овог режима по којем ће остати упамћен и након што га грађани својом вољом у октобру пошаљу на сметљиште историје – стоји на крају саопштења.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovakvo ponasanje, mladih SNSD-a je neoprostivo,primitivno,ali nista drugo ne mozemo ocekivati od njih i njihovog vodje koji se godinama tako ponasa,bahato,vrijedja ljude koji kritikuju njegov rezim,naziva ih drzavnim neprijateljima,ali aktuelna vlast je najveci neprijatelj RS,jer su je opljackali,doveli je na ivicu propasti!!!

 2. СНСД болест, партија разних умоболних ликова, а ти тзв. млади-сд су сјеме зла или чир те трулежи од партије.

 3. Ово је за нај оштрију осуду.Стање у којем се СНСД налази је стање у којем сами себи почињу да се гаде.Са овим су показали да им Република Српска не значи ништа.Важан је само велики баја.Овим чином су повријеђени сви поштени Срби, борци,патриотска омладина, само нису “они“ који су загадили све око себе.

 4. Кад се гадно сјеме посије онда плодови не могу бити добри. Ономад, због ванредних избора у Билећи када су исти ови радикали били главне фаце, о Додику је снимљен спот http://www.youtube.com/watch?v=nx9QdA7ziTY и не сјећам се да су радикали реаговали.

  Ја осуђујем ово срање СНСД онладине као што сам осудио и оно раније о Додику. Велика већина оних који ће данас осудити Чавићево поређљење са нацистима сигурно су аплаудирали уратку ФТВ.

  Испашће да сам ја једини осудио оба случаја.

 5. @Симо П. Ороз, Свака част, Симо, свако промовисање нацистичких симбола је за осуду, ма од кога долазило.
  Ево и ја, и то не први пут, осуђујем и онај, како ти рече „урадак ФТВ-а“ гдје је Додик приказан као хитлер, и овај урадам младих СНСД-а који се односи на г. Чавића.

 6. Svakako treba osuditi ovakvo i sva slična dešavanja,bez obzira o kome se radi.Ali od osude nema ništa.Treba početi kažnjavati ovakve stvari.To je najbolji lijek.

 7. Sjećam se kada je Mihajlica napravio taj video gdje je tadašnje političke protivnike okarakterisao kao fašiste i šta se desilo ništa. Umjesto da se tada zabrani ta stranka a danas da se ovaj mladićan što crta kukaste krstove pošalje u zatvor oni se nešto isključuju iz stranaka, osuđuju, nepodržavaju. Zatvor gospodo, u zatvor i Mihajlicu i ovog mladićana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *