Радикали из Београда: Шешељ ће доћи у Србију упркос медијској блокади

Са митинга на Тргу Републике, који је протекао без индицената, бројни фунционери радикала оштро су критиковали власт, поручивши да је извјесно да ће Шешељ доћи у Србију упркос медијској блокади, пренио је Танјуг. Замјеник предсједника СРС-а Немања Шаровић рекао je и да Шешељ никада неће прихватити оно што су су Хашки суд и Влада Србије […]

субота, јун 28, 2014 / 14:48

Са митинга на Тргу Републике, који је протекао без индицената, бројни фунционери радикала оштро су критиковали власт, поручивши да је извјесно да ће Шешељ доћи у Србију упркос медијској блокади, пренио је Танјуг.

Замјеник предсједника СРС-а Немања Шаровић рекао je и да Шешељ никада неће прихватити оно што су су Хашки суд и Влада Србије замислили – да га држе у кућном притвору без телефона и било какве друге комуникације, преноси Танјуг.

Истакао је и да би без слободе кретања, слободе говора, слободе мисли и јавних наступа, пребацивање Шешеља из Хага у Београд значило само пребацивање у нови затвор у којем би, робијала и цјела његова породица.

Шаровић је, истакавши да је "повратак Шешеља све извјеснији", поручио властима да и не помишљају да хапсе лидера СРС-а када се врати у земљу.

"Поручујем Александру Вучићу да не помишља да га хапси – нека се сети како су прошли сви они који су хапсили Шешеља од Тита до Ђинђића", рекао је Шаровић.

Функционери СРС-а Наташа Јовановић, Вјерица Радета, Мирослав Мирчић и Зоран Красић су оштро критиковали и Хашки трибунал и актуелну власт у Србији назвавши је "изасланицма хашког казамата".

Мирчић је рекао и да Шешељ размишља како ће, када се врати у Србију да је "извуче из блата и рушевине", о смањењу спољног дуга, отварању нових радних мјеста, а не о Вучићу и Томиславу Николићу.

Окупљени међу којима су били и лидери покрета Образ и СНП "Наши", Милан Обрадовић и Милан Ивановић су, уз страначке и заставе са Шешељвим ликом, носили и мајице и беџеве са ликом лидера СРС-а.

Протесни скуп, кога су уз полцију обезбјеђивали и страначки редари завршен је шетњом централним градским улицама.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *