Рачић: Смијенили ме јер нисам потписао штетан уговор

Непотписивање уговора Душка Рачића ипак је коштало фотеље директора Клиничког центра. На његово мјесто Влада враћа Мирка Станетића, у јавности помало заборављеног бившег директора ове здравствене установе. Главни разлог за смјену Рачића потврдио је писања АТВ-а: Влада му није опростила што од марта није закључио тендер за наставак изградње централног хола и Јужног крила. „С […]

петак, јун 27, 2014 / 13:13

Непотписивање уговора Душка Рачића ипак је коштало фотеље директора Клиничког центра. На његово мјесто Влада враћа Мирка Станетића, у јавности помало заборављеног бившег директора ове здравствене установе.

Главни разлог за смјену Рачића потврдио је писања АТВ-а: Влада му није опростила што од марта није закључио тендер за наставак изградње централног хола и Јужног крила.

„С тим се стварају огромне штете како грађанима, односно пацијентима тако и Влади РС с обзиром да Кореја програм неће моћи – односно из Кореја 3 финансирање изградње Јужног крила неће моћи бити благовремено завршено“, рекао Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите.

Рачићу је пресудило и то што је послије радног времена радио у Еуромедику и што једино себи у КЦ-у није смањио директорску плату. Богданић тврди да Рачић није сарађивао са Комисијом за координацију између Владе и Клиничког центра.

Чим је чуо који су разлози за смјену и Рачић је одлучио да коначно проговори. Назвао их је лажима и неистинама и отворено рекао да је смијењен због непослушности. Откад је на челу Клиничког центра, каже, никад није потписао штетан уговор – и не види зашто би то сада био случај.

„Ријешење Владе о разрјешењу са мјеста генералног дирерктора сам добио, оно је пуно лажи и неистина и све информације о стању и поводима за моју смјену су познате јавности. Мислим да свако паметан може да сабере колико је девет плус шест“, каже за АТВ Рачић.

Станетић је у телефонској изјави за АТВ кратко рекао да су ствари коначно дошле на своје мјесто, и да се нада да ће у овој здравственој установи у будућности све бити рађено на добробит запослених и пацијената који се лијече у бањалучком Клиничком центру.0 КОМЕНТАРА

  1. Znamo mi to Račiću i da nam ne kažeš nego mene interesuje šta si ti sa tim govnima radio dosad?B-)Kad počneš o poštenju ja se uvjek sjetim vojske.

  2. Ево једног коментара ко да сам га ја писао!

    Ovaj metro-sexualac (Станетић) je bio i za skrbiceva vakta i dobro su radili u talu, tad su i tenderi narastali i tri puta od dogovorene cijene kostanja tj. od najpovoljnije ponude na osnovu koje su i dobili posao, nakon toga smijenjen pa opet sad vracen. Jeftinije ponude ne mogu proci, na tenderima samo nedostaje slika onog kome je isti nastiman… Super, znaci bandi se zuri jos nema vremena za spavanje a jos ima za izvuci crnog ispod nokata ove ratom i poplavama izmucene i obespravljene srpske bijede. Treba im neko ko ce opet potpisivati i odobravati banditske tendere i javne nabavke. Ko god moze iz ove drzave da bjezi neka bjezi ili bar neka svoju djecu ne ostavlja u ovoj septickoj jami gdje se stanje nece popraviti ni za 100 godina i gdje govna bez duse i obraza najbolje plutaju… Nema nam spasa ali bar sacuvajmo svoju djecu pa neka se banda izmedju sebe zakrvi i unisti, sjeme im se zatrlo… Jedino rjesenje- gradjanska neposlusnost i pokvarena jaja i paradajz a onda katran i perje ili govnjiva motka…

  3. Станетић је у телефонској изјави за АТВ кратко рекао да су ствари коначно дошле на своје мјесто, и да се нада да ће у овој здравственој установи у будућности све бити рађено на добробит запослених и пацијената који се лијече у бањалучком Клиничком центру.

    😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *