Рачић: Боље повећање ПДВ-а него пореза и доприноса

Реформском агендом је предвиђено повећање ПДВ-а, али у случају да други параметри и реформе не постигну жељене резултате у очувању фискалне стабилности, изјавио је предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић. Рачић је нагласио да би за привреднике повећање ПДВ-а била боља варијанта у односу на повећање пореза и доприноса, јер би у супротном била […]

уторак, јул 28, 2015 / 12:34

Реформском агендом је предвиђено повећање ПДВ-а, али у случају да други параметри и реформе не постигну жељене резултате у очувању фискалне стабилности, изјавио је предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић.

Рачић је нагласио да би за привреднике повећање ПДВ-а била боља варијанта у односу на повећање пореза и доприноса, јер би у супротном била оптерећена привреда.

"Ако је привреда слаба онда смо сви у проблему", истакао је Рачић и навео да у агенди није прецизиран евентуални износ повећања ПДВ-а.

Он је додао да је усвојена примједба привредника, која је била и примједба Владе Републике Српске, да не буде приватизације "Електропривреде" као веома битног ресурса који у наредном периоду треба да има развојну компоненту.

Рачић је нагласио да је цијена струје основни ресурс за привлачење инвестиција и то не треба мијењати.

Он је закључио да "Електропривреда" треба из унутрашњих резерви да надокнади губитке које има.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *