Путин стигао у Љубљану

ЉУБЉАНА – Руски премијер Владимир Путин допутовао је данас у Љубљану гдје ће разговарати са словеначким руководством, између осталог, о енергетским питањима, јавила је руска агенција Итар-Тасс. Према изјави шефа кабинета у руској влади Јурија Ушакова, Путин ће разговарати са својим словеначким колегом Борутом Пахором а срешће се и са предсједником доњег дома парламента Павлом […]

уторак, март 22, 2011 / 18:35

ЉУБЉАНА – Руски премијер Владимир Путин допутовао је данас у Љубљану гдје ће разговарати са словеначким руководством, између осталог, о енергетским питањима, јавила је руска агенција Итар-Тасс.

Према изјави шефа кабинета у руској влади Јурија Ушакова, Путин ће разговарати са својим словеначким колегом Борутом Пахором а срешће се и са предсједником доњег дома парламента Павлом Гантаром.

Руска државна агенција наводи да је за потписивање припремљено око десет докумената.

Ушаков је рекао да током посјете бити закључен споразум о формирању заједничке компаније, која ће се бавити пројектовањем, изградњом и експлоатацијом словеначког дијела гасовода „Јужни ток ”, у складу са споразумом о учешћу Словеније у том пројекту из новембра 2009. године.

Путин ће после Словеније, 23. марта боравити у радној посјети Србији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *