Путин предложио да се реферeндум одгоди, федералисти се не слажу

Савјет „Доњецке народне републике“ донио одлуку да не одложи референдум о независности, упркос Путиновом апелу, јавља Интерфакс. Народни савјет Доњецке Народне Републике одбио је приједлог предсједника Русије Владимира Путина да референдум о независности, заказан за 11. мај, одложе за неки прикладнији датум, јавља РИА Новости. "Референдум ће бити одржан 11. маја", казао је послије састанка […]

четвртак, мај 8, 2014 / 15:04

Савјет „Доњецке народне републике“ донио одлуку да не одложи референдум о независности, упркос Путиновом апелу, јавља Интерфакс.

Народни савјет Доњецке Народне Републике одбио је приједлог предсједника Русије Владимира Путина да референдум о независности, заказан за 11. мај, одложе за неки прикладнији датум, јавља РИА Новости.

"Референдум ће бити одржан 11. маја", казао је послије састанка с новинарима копредсједник Владе Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.

"Гласали смо и одлука је била једногласна – референдум не треба одлагати, он ће се одржати 11. маја", изјавио је Пушилин новинарима.

"Ово није наша одлука (политичара), ово је одлука народа области Доњецка. Народ ове области добио је прилику да учини херојско дјело, и ми не можемо да им то ускратимо", рекао је лидер проруских снага у Доњецку Андреј Пургин.

И народни савјет Луганске области одлучио је такође да не одлаже референдум. "Биће одржан 11. маја, ми се припремамо. Листићи се штампају, радови су у пуном јеку. Ништа се не мијења, нема никаквог одлагања", преноси РИА Новости саопштење власти Луганска.

Андреј Парубиј: Не прекидамо офанзиву без обзира на Путинове позиве

Украјинска војна операција против проруских побуњеника биће настављена без обзира што их је руски предсједник Владимир Путин позвао да одложе референдум о независности од Украјине, изјавио је секретар украјинског Савјета за националну безбједност и одбрану Андреј Парубиј.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *