Путин: Крим сличан Косову, Запад мјења сопствена правила

Руски предсједник Владимир Путин оптужио је Запад да, критикујући референдум на Криму, преправља сопствена правила, дефинисана за једнострано проглашење независности Косова.  "Кримски народ се позвао на косовски преседан, који су створили наши западни партнери… У ситуацији апсолутно сродној кримској – признали су одвајање Косова од Србије легитимним", рекао је Путин посланицима руске федералне скупштине. Позивајући […]

уторак, март 18, 2014 / 14:13

Руски предсједник Владимир Путин оптужио је Запад да, критикујући референдум на Криму, преправља сопствена правила, дефинисана за једнострано проглашење независности Косова.

 "Кримски народ се позвао на косовски преседан, који су створили наши западни партнери… У ситуацији апсолутно сродној кримској – признали су одвајање Косова од Србије легитимним", рекао је Путин посланицима руске федералне скупштине.

Позивајући се на мишљење Међународног суда правде, Путин је рекао да не постоји никаква забрана једностраног проглашења независности не проистиче из докумената Савјета безбједности УН, а међународна пракса не садржи забрану проглашења.

"То нису више ни двоструки стандарди, већ запрепашчујући", рекао је Путин.

Путин је навео и извод из писаног меморандума САД који је предат међународном суду.

"Декларације о независности могу – и често се тако дешава, кршити унутрашње законодавство, али то не значи кршење медјународног права", рекао је руски председник.

"Поступање Кримљана јасно се уклапа у ту инструкцију", рекао је председник Русије.

"Из неког разлога, оно што могу Албанци на Косову, забрањује се Русима, Украјинцима, кримским Татарима на Криму", рекао је према агенцији РИА Новости Путин.0 КОМЕНТАРА

  1. Sutra se navrsava 21 godina od pogibije malog heroja SPOMENKA GOSTICA koji je dao svoj zivot za Republiku Srpsku! Sjetimo ga se sutra i zapalimo mu svijecu za pokoj duse.. da njegova zrtva ne bi bila uzaludna! Borci Vojske Republike Srpske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *