Путин код Ердогана: Правиће се заједничка нуклеарка

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган и руски предсједник Владимир Путин, након данашњих састанака иза затворених врата, изјавили да је било ријечи о имплементацији пројекта турске нуклеарне централе Акују, али и о стању у Гази, Блиском истоку и у Сирији.  Исказавши задовољство што је имао прилику да угости Путина, Ердоган је нагласио како се економски и […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 19:50

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган и руски предсједник Владимир Путин, након данашњих састанака иза затворених врата, изјавили да је било ријечи о имплементацији пројекта турске нуклеарне централе Акују, али и о стању у Гази, Блиском истоку и у Сирији.

 Исказавши задовољство што је имао прилику да угости Путина, Ердоган је нагласио како се економски и трговински односи између двије земље стално развијају.

Турски премијер је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да ће руска Агенција за нуклеарну енергију уложити први капитал у вредности од 750 милиона долара у турску нуклеарну централу Акују.

Ердоган је казао да су делегације земаља током данашњих састанака потписале 11 међудржавних споразума.

Турски премијер је истакао да је на трећем састанку Високог вијећа за сарадњу Русије и Турске, уз остало разговарано о ситуацији у Сирији и, уопште, о ситуацији на Блиском истоку.

„Ми се од срца надамо да ће бити заустављено крвопролиће у Сирији. Предузећемо неопходне кораке заједно са нашим министрима спољних послова у том смјеру”, поручио је Ердоган, пренијела је Анадолија.

Турски премијер се захвалио Русији због гласа „за” који је Русија дала за унапређење статуса Палестине у Уједињеним нацијама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *