Путин хвали своје оружје, мада касни са тестирањем крстарећих ракета

Ново руско наоружање показало је колико вриједи у Сирији и помогло је да се промијени ток рата у тој земљи, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин. Путин је на састанку са војним званичницима рекао да су руски борбени авиони извели више од 10.000 мисија од почетка кампање, 30. септембра. Авиони су погодили више од […]

уторак, мај 10, 2016 / 18:29

Ново руско наоружање показало је колико вриједи у Сирији и помогло је да се промијени ток рата у тој земљи, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин.

Путин је на састанку са војним званичницима рекао да су руски борбени авиони извели више од 10.000 мисија од почетка кампање, 30. септембра.

Авиони су погодили више од 30.000 мета, укључујући 200 нафтних постројења, што је омогућило сиријској војсци да протјера милитанте из 500 градова и села, истакао је руски предсједник.

Русија је први пут тестирала у борби нове крстареће ракете, које су се лансирале и из ваздуха и са мора на мете у Сирији, подсјетио је Путин, додајући да је војска извела укупно 115 лансирања крстарећих ракета дугог домета.

"У Сирији је приказана ефикасност и високи квалитет руског наоружања. Напади из ваздуха и са мора на мете `Исламске државе` и групе `Џабхат ал Нусра` били су прецизни и снажни. Они су нам омогућили да дођемо до прекретнице у борби против милитаната, иако смо свјесни да је ситуација тамо тешка и да предстоји велики посао за сиријску војску", рекао је Путин, пренио је АП. 

Иначе, занимљив је детаљ да су САД исто тако испробавале наоружање на нама, те су још 1995. у борби (читај убијајући Србе) тестирали крстареће ракете типа "томахавк", што Руска Федерација у то вријеме није посједовала у свом арсеналу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *