ПУП РС: Повећајте пензије

Предсједништво Главног одбора /ГО/ Партије уједињених пензионера Републике Српске /ПУПРС/ захтјева од Владе Српске да се одмах повећају пензије за износ неизвршених усклађивања од 2005. године до данас. У саопштњу ова странка подсјећа да је у посљедњих пет година дошло до значајног смањења просјечне висине пензије у односу на просјечну плату у Републици Српској, што […]

понедељак, јун 18, 2012 / 14:17

Предсједништво Главног одбора /ГО/ Партије уједињених пензионера Републике Српске /ПУПРС/ захтјева од Владе Српске да се одмах повећају пензије за износ неизвршених усклађивања од 2005. године до данас.

У саопштњу ова странка подсјећа да је у посљедњих пет година дошло до значајног смањења просјечне висине пензије у односу на просјечну плату у Републици Српској, што тренутно износи око 37 одсто.

У партији истичу да је циљ да на октобарским изборима ове године ПУПРС оствари добре резултате, како би са што већим бројем одборничких мјеста у парламенту Српске могла активније учествовати у политичком животу.

На локалне изборе ПУПСР излази самостално, а подршку за избор градоначелника и начелника, у општинама гдје нема своје кандидате, даће кандидатима оних партија са којима буде постигнут политички договор о заједничком дјеловању.

ПУПРС подсјећа да је 31. маја потписан споразум подршке кандидату СНСД за начелника општине Кнежево Чеди Вуковићу, који обавља ову функцију од 2008. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *