Пухалац: До краја августа датум потписивања меморандума са Гаспромом

Директор предузећа „Гас Рес“ Слободан Пухалац изјавио је Срни да ће до краја августа бити потврђени мјесто и датум потписивања Меморандума о оснивању заједничке компаније између „Гас Реса“ из Републике Српске и руског „Гаспрома“ за испоруку гаса из гасовода „Јужни ток“. Он је рекао да ће један од првих задатака након формирања заједничке компаније бити […]

уторак, август 21, 2012 / 11:40

Директор предузећа „Гас Рес“ Слободан Пухалац изјавио је Срни да ће до краја августа бити потврђени мјесто и датум потписивања Меморандума о оснивању заједничке компаније између „Гас Реса“ из Републике Српске и руског „Гаспрома“ за испоруку гаса из гасовода „Јужни ток“.

Он је рекао да ће један од првих задатака након формирања заједничке компаније бити израда студије, која ће у складу са усвојеном Стратегијом енергетике Републике Српске, процјене и доступних планова Федерације БиХ дефинисати правце и динамику гасификације Српске и БиХ.

Према његовим ријечима, "Гаспром" ће као лидер европских размјера и будући већински власник у заједничкој компанији својим искуством и ресурсима диктирати основне правце и динамику реализације.

Он је додао да ће се развој дистрибутивне мреже детаљно разрадити студијом, док су у току додјеле концесија за њену изградњу.

Влада Републике Српске дала је прошле седмице зелено свјетло за концесију за гасификацију Бањалуке течним нафтним гасом. Предстоје активности на закључењу концесионог уговора, уз напомену да ће бити предвиђено техничко рјешење за прелазак на кориштење природног гаса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *