Прво катастар: МУП РС добија центар за обуку у Залужанима

Министар унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман потписали су данас уговор о преносу права својине и сусвојине у Касарни „Залужани“, чиме 35 хектара земљишта прелази у власништво МУП-а. Лукач је најавио да ће на том простору бити организован центар за обуку припадника МУП-а. "Процес који сада радимо је […]

среда, мај 4, 2016 / 14:44

Министар унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман потписали су данас уговор о преносу права својине и сусвојине у Касарни „Залужани“, чиме 35 хектара земљишта прелази у власништво МУП-а.

Лукач је најавио да ће на том простору бити организован центар за обуку припадника МУП-а.

"Процес који сада радимо је нови правилник о систематизацији који подразумијева формирање центра за обуку и пресељења организационих јединица МУП-а у будући центар. Пројекат је већ у фази израде, а након тога слиједи тендер за јавну набавку радова на објектима и уређењу", рекао је Лукач новинарима у Лакташима.

Он је додао да ће у наредном периоду МУП половину земљишта Касарне "Сарица" у Трну уступити општини Лакташи за формирање мјесне заједнице, амбуланте, вртића, ватрогасне и других служби.

Коџоман је рекао да додијељени дио земљишта не обухвата ауто и мото-стазу у Залужанима, која је остала у власништву општине Лакташи као важан сегмент ове локалне заједнице.

Он је нагласио да ће сада општина правити даље планове, а што ће зависити од инвестиција, јер је ријеч о великом подручју за које је сигурно потребно више милиона КМ.

Коџоман је рекао да ће општини Лакташи од велике користи бити обећано земљиште Касарне "Сарица", с обзиром да ће комуналне службе на подручју мјесне заједнице Трн бити концентрисане на једном мјесту. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *