Први Сиријац који је летио у свемир побјегао у Турску

Генерал Мухамед Ахмед Фарис, припадник сиријске авијације и први Сиријац који је летио у свемир, побјегао је у Турску након што је дезертирао, јавила је турска агенција Анадолија.  Како је пренијела агенција Франс прес, прије него што је побјегао у Турску, Фарис је посјетио сједиште опозиционе Слободне сиријске армије у Алепу како би показао солидарност […]

недеља, август 5, 2012 / 17:13

Генерал Мухамед Ахмед Фарис, припадник сиријске авијације и први Сиријац који је летио у свемир, побјегао је у Турску након што је дезертирао, јавила је турска агенција Анадолија.

 Како је пренијела агенција Франс прес, прије него што је побјегао у Турску, Фарис је посјетио сједиште опозиционе Слободне сиријске армије у Алепу како би показао солидарност с побуњеничким снагама које се боре против режима сиријског предсједника Башара ал Асада.

Према наводима турске агенције, ово је био четврти покушај Фариса да дезертира.

Анадолија је јавила да је генерал Фарис, који је рођен 1951. године у Алепу, 1987. учествовао у лету совјетске посаде на свемирску станицу „Мир”.

Турска је на своју територију примила више од 45.000 избјеглица од почетка побуне против Асадовог режима, док је војнике који су дезертирали смјестила у одвојене избјегличке кампове, где је повећана безбједност, подсетио је АФП.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *