Први пут с Комшићем на беатификацију

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић предводиће делегацију БиХ на церемонији беатификације папе Јована Павла Другог, која ће бити одржана 1. и 2. маја у Ватикану. У саопштењу из Предсједништва БиХ наводи се да ће се тим поводом Комшић, заједно са великим бројем шефова држава, сусрести са папом Бенедиктом Шеснаестим и државним секретаром Ватикана кардиналом […]

петак, април 29, 2011 / 11:00

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић предводиће делегацију БиХ на церемонији беатификације папе Јована Павла Другог, која ће бити одржана 1. и 2. маја у Ватикану.

У саопштењу из Предсједништва БиХ наводи се да ће се тим поводом Комшић, заједно са великим бројем шефова држава, сусрести са папом Бенедиктом Шеснаестим и државним секретаром Ватикана кардиналом Таркисиом Бертонеом, те посјетити неке црквене установе у Риму.

У саопштењу се истиче да БиХ и овим чином жели да ода изузетно поштовање за, како се наводи, укупно дјело папе Војтиле и изрази велику захвалност за допринос који је папа дао БиХ.

Недјељник “Слободна Босна“ пише да ће Комшић предводити делегацију од 13 чланова. Позивајући се на најаву коју је Комшић упутио Министарству иностраних послова БиХ, магазин пише да ће ова делегација у елитном хотелу у Риму о државном трошку боравити чак пет дана.

Лист додаје да су католички вјерници, који нису имали прилику да о трошку државе путују у Ватикан, морали да до марта резервишу карте и хотелски смјештај у Риму, а најефтинији дводневни аранжман посредством Бискупије врхбосанске износио је 440 КМ.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *