Први дан Томиног предизборног поста

БЕОГРАД – Предсједник Српске напредне странке Томислав Николић провео је ноћ у Скупштини Србије, након што је јуче започео штрајк жеђу и глађу тражећи расписивање ванредних парламентарних избора. Николић је јутро дочекао спавајући у одијелу на тросједу у просторијама СНС-а у Дому Народне скупштине, а љекари кажу да је његово здравствено стање, за сада, стабилно. […]

недеља, април 17, 2011 / 09:53

БЕОГРАД – Предсједник Српске напредне странке Томислав Николић провео је ноћ у Скупштини Србије, након што је јуче започео штрајк жеђу и глађу тражећи расписивање ванредних парламентарних избора.

Николић је јутро дочекао спавајући у одијелу на тросједу у просторијама СНС-а у Дому Народне скупштине, а љекари кажу да је његово здравствено стање, за сада, стабилно.

Током ноћи уз њега је била супруга, а смјењивале су се и страначке колеге и представници коалиционих партнера, са којима је јуче организовао митинг испред Скупштине.

Саопштивши да је у 7.30 истекло тачно 24 часа како Николић не узима воду и храну, СНС је позвао предсједника Србије Бориса Тадића и његову Демократску странку /ДС/ да донесу одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора, јер су то "избори за спас Србије".

СНС је упозорио актуелну власт да ће "сносити апсолутну одговорност за све политичке догађаје који ће потресати Србију у наредним данима, недељама и месецима, уколико се оглуше о вољу већине грађана Србије које данас представља Томислав Николић".

Љекари кажу да човек без конзумирања воде може да издржи од 24 до 48 часова, а без хране највише два мјесеца, након чега могу наступити озбиљне компликације, али и фаталан исход.

ДС је јуче саопштила да ни у вријеме "диктатуре Слободана Милошевића" та странка није штрајковала глађу, већ се само часно и храбро борила да побиједи на изборима, упркос крађама.

"Зашто се неко ко се представља као европејац определио за метод уцењивања Србије сопственим животом? Зашто Србија опет треба да буде талац нечије политике, зар је то та будућност која се обећава грађанима Србије?", пита се ДС.

Ова странка жели Николићу добро здравље и подсјећа га, као неког ко је истицао да је вјерник, да није хришћански покушавати суицид, наводи се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *