Прва жена тренер у лигама \’петице\’

Хелена Кошта прва је жена која је постављена је за тренера једног тима из прва два ранга у пет најјачих европских лига. Ова 39-годишња Португалка је преузела француског друголигаша Клермон, који је два кола прије краја сезоне обезбиједио опстанак. Она је до сада била селектора женске селекције Ирана, радила је као скаут у Селтику, док […]

среда, мај 7, 2014 / 14:41

Хелена Кошта прва је жена која је постављена је за тренера једног тима из прва два ранга у пет најјачих европских лига.

Ова 39-годишња Португалка је преузела француског друголигаша Клермон, који је два кола прије краја сезоне обезбиједио опстанак.

Она је до сада била селектора женске селекције Ирана, радила је као скаут у Селтику, док је тренер била у Бенфики.

"Кошта је прошла кроз рад у стручном штабу фудбалског клуба Бенфика, али је тренирала репрезентације Ирана и Катара, као и женски друголигашки португласки клуб Одивелас. Такође, радила је као скаут у мушком фудбалском клубу Селтик. Оливије Шавањон, који има велико искуство у клубу, биће спортски директор", наводи се у саопштењу Клермона.

Једина жена која је била тренер једног европског мушког професионалног фудбалског клуба до сада је била Италијанка Каролина Мораче.

Она је 1999. године предводила трећелигаша Витербезе, али само на двије утакмице, пошто је због великог медијског притиска поднијела оставку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *