Прва експертска комисија иде у Клинички центар

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће трочлана експертска комисија, сачињена од представника Министарстава финансија и здравља, те ФЗО Српске, бити прва од неколико таквих комисија, која ће прво бити упућена у бањалучки Клинички центар ради помоћи менаџменту те установе. – Задатак ове комисије биће да утврди мјере за побољшање финансијског […]

понедељак, март 31, 2014 / 19:24

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће трочлана експертска комисија, сачињена од представника Министарстава финансија и здравља, те ФЗО Српске, бити прва од неколико таквих комисија, која ће прво бити упућена у бањалучки Клинички центар ради помоћи менаџменту те установе.

– Задатак ове комисије биће да утврди мјере за побољшање финансијског стања које ће бити предложене Влади Српске, да би се могло интервенисати – рекла је премијерка.

– Очекујемо да ће та комисија редовно извјештавати Владу, што јој је и у мандату одређено, а служиће и као снажна подршка менаџменту. Такође, очекујемо да добијемо потврде о неким ставовима како се кретати у будућем времену и да добијемо евентуално нове идеје како да се санирају одређене ствари и унаприједи систем и сам Клинички центар – рекла је Цвијановићева.

Ову експертску групу формирала је Влада Српске на прошлонедјељној сједници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *