Пруга Нови Град- Бања Лука: Путници шест сати провели у возу

Путници “Жељезница РС” (ЖРС) на линији од Новог Града до Бањалуке преживјели су праву драму у ноћи са уторка на сриједу, када су готово шест сати били заточени у заустављеном возу, без објашњења и било какве помоћи од стране радника Како су нам испричали, воз у којем је било дјеце и стараца уредно је кренуо […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 14:26

Путници “Жељезница РС” (ЖРС) на линији од Новог Града до Бањалуке преживјели су праву драму у ноћи са уторка на сриједу, када су готово шест сати били заточени у заустављеном возу, без објашњења и било какве помоћи од стране радника

Како су нам испричали, воз у којем је било дјеце и стараца уредно је кренуо из Новог Града у 19 часова, те је након сат и по вожње одједном стао на станици Пискавица, а путницима нико није објаснио зашто су стали, пишу Независне новине.

Оно што је посебно забрињавајуће, кажу путници, је да су возач и кондуктер били у алкохолисаном стању, понашали су се бахато и исмијавали уплашене путнике те нису покушавали да им помогну и обезбиједе други превоз. В.Ј. из Бањалуке, једна од свједока овог несвакидашњег догађаја, рекла је да је ситуација била катастрофална, те да никако не може схватити понашање запослених у возу то вече.

“Били су алкохолисани, изашли су из воза и отишли у кућицу поред пруге. Ми смо ишли за њима по мраку и молили за превоз или да нам кажу колико има до магистралног пута, а један од њих је рекао да има пет километара, па онда 15 и чак 20 километара, те да ниједно возило не може доћи по нас, већ да чекамо”, испричала је В.Ј. и додала да је један од путника потом позвао полицију. Према њеним ријечима, из централе станице добили су објашњење да је усљед снијега пало дрво и покидало мрежу.

“Међутим, несхватљиво ми је да је други воз успио проћи том дионицом, поред нас”, испричала је ова путница и додала да је у вагону било више од 10 путника. Међутим, навела је да су се неки успјели организовати, јер су чланови њихових породица дошли по њих.

“По мене је дошао отац и то је пришао близу воза, што значи да су лагали када су казали да се до нас не може доћи и организовати други превоз”, казала је она. Исто тако, Сњежана Б. из Бањалуке, која је путовала на овој линији, рекла је да су у Бањалуку стигли око 3.30 ујутро.

“То што смо доживјели је катастрофа, хаос живи. Није проблем што је дошло до квара или нечег сличног, јер се то може сваком десити, него је проблем у односу запослених у возу то вече. Кад смо их питали шта се дешава, они су нам се смијали у лице”, испричала је видно огорчена Сњежана Б.

Према њеним ријечима, путници који нису успјели да се снађу за превоз чекали су до краја у возу, док по њих није дошла “дизелка”, па су тако стигли на одредиште.

У ЖРС кажу да је у овом случају, у уторак у 20.25, дошло до кидања контактне мреже и оштећења изолатора на стубовима на дијелу пруге између Пискавице и Поткозарја, усљед пада стабала због тежине снијега.

“Пруга је у 1.25 оспособљена за дизел вучу. И даље се на релацији Омарска – Поткозарје сви возови превлаче дизел вучом. Воз на релацији Добрљин – Бањалука је отпремљен из станице Пискавица у 2.08 са четири путника”, навели су из ЖРС.

Додају да су преостала три, која су се затекла у возу у моменту кидања контактне мреже, отишла аутобусом у правцу Бањалуке. Навели су да магистрални пут пролази врло близу станице Пискавица, што је и искористило три од седам путника који су се затекли у возу.

“Против наших радника ћемо у сваком случају покренути дисциплински поступак и, уколико потврдимо наводе путника, ригорозно ћемо их казнити”, стоји у одговору из ЖРС. Међутим, наводе да им није јасно о којем возачу се говори, јер путници не могу видјети машиновођу, а он не смије напуштати локомотиву. Истакли су да се овакви догађаји кидања контактне мреже дешавају, те да се након њих врши испитивање узрока њиховог настанка.0 КОМЕНТАРА

  1. Биро за односе с јавношћу Владе РС јасно је дао упутства,
    и ето шта се може десити кад се она не схвате озбиљно.
    Сајићку за изршног директора у ЖРС.

  2. Биро за односе с јавношћу Владе РС јасно је дао упутства,
    и ето шта се може десити кад се она не схвате озбиљно.
    Сајићку за изршног директора у ЖРС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *