Прорадио НАТО ракетни штит у Републици Српској?

Српски народ у Републици Српској није упознат да је НАТО на Јахорини поставио радар и да довршава пратећу инфраструктуру која ће бити у склопу НАТО-вог ракетног штита на Балкану. НАТО програм БРААД (Балкан Регионал Аппроацх то Аир Дефенце – Балкански регионални приступ ваздушној одбрани) је програм који укључује постављање четири НАТО радара у Босни и […]

среда, мај 7, 2014 / 23:15

Српски народ у Републици Српској није упознат да је НАТО на Јахорини поставио радар и да довршава пратећу инфраструктуру која ће бити у склопу НАТО-вог ракетног штита на Балкану.

НАТО програм БРААД (Балкан Регионал Аппроацх то Аир Дефенце – Балкански регионални приступ ваздушној одбрани) је програм који укључује постављање четири НАТО радара у Босни и Херцеговини (Јахорина), Црној Гори (Врсута), Македонији (Туртел) и Албанији (Фуше). Тај програм је усвојен на НАТО засједању у јуну 2011. године у Њемачкој када су министри одбране ове четири државе прихватили да се радари поставе на одабране локације у циљу контроле ваздушног простора, као и да ће сву потребну опрему набављати НАТО.

Дакле, уз потпуну сагласност тадашњих представника Републике Српске у органима БиХ, члана предсједништва Небојше Радмановића и тадашњег предсједавајућег Вијећа министара БиХ Николе Шпирића, а такође уз пристанак Владе РС и предсједника Милорада Додика.

Иако се о овоме никада није изјашњавала Скупштина РС нити народ.

Споменимо да је у априлу 2010. године БиХ потписала са НАТО план МАП (Мемберсхип Ацтион План – Радни план чланства) након чијег извршења слиједи улазак у НАТО. Исти горе наведени представници власти РС ни тада нису имали ништа против.

Радар је постављен на врху планине Јахорине (1916 м висине) у РС и лако се види на сателитским картама на интернету. Ријеч је о аутоматизованом и даљински контролисаном систему чији радар има домет 500-км и који се налази унутар куполе направљене од материјала који пропушта емисију радарског фазног снопа. Купола штити технику од вјетра, падавина и од погледа. У близини је и телекомуникацијско – управљачки торањ.

НАТО радар на врху Јахорине налази се на положају некадашњег радара ЈНА, а касније Војске Републике Српске. НАТО је као непријатељ 1995. године бомбардовао положаје ВРС и срушио све површинске објекте али није подземни ‘’град’’. Данас у мирнодопским условима преузео је те локације без сагласности становништва Републике Српске. И без икаквог противљења или отпора, уз прећутну сагласност владајућегрежима у Републици Српској.
Инсталирањем ових постројења, Република Српска која је ратовала против НАТО-а се аутоматски ставила на страну НАТО алијансе и тако добила статус противника како Русији, тако и Србији која је такође ратовала са НАТО-ом и заузела став војне неутралности, а која је лани потписала са Русијом уговор о војно-техничкој сарадњи.
Чињеница је, НАТО је ушао са својим постројењима. Када се НАТО смјести са својом инфраструктуром, биће касно одлучивати о томе да ли је становништво РС за чланство у НАТО, јер он је ту, већ улазимо, а повратка нема. Иако је опредијељење народа у РС веома јасно против чланства јер зна да уласком у НАТО неће бити мјеста опстанку Републике Српске.

Нажалост, садашњи корумпирани компрадорски режим на власти у Републици Српској о овоме не обавјештава јавност.

Режим није искористио, очито није му била ни намјера, све могуће начине да о овом озбиљном питању судбине српског народа посвети пажњу и одржи референдум на нивоу Републике Српске да би се народ изјаснио о овом животном питању.

Да ли је већ касно?

Миро Илић 0 КОМЕНТАРА

 1. Pošto vidim da postoji screenshot, vjerovatno autoru ili redakciji neće biti teško da podijele i geografsku širinu i dužinu datog objekta. U suprotnom ovo može biti bilo gdje na svijetu. Nije zgoreg da provjerimo i uvjerimo se sami.

 2. Ništa to nije čudno, jer glavni baja svojim nasilničkim ponašanjem radi šta hoće. Dobro se potkovao, kao i svoju porodicu-kumove, i sada nam preostaje da živimo kao psi, gdje nemamo više pravo ni da lajemo. Sjetite se samo arhivske građe iz Gradine, što znači da nas je sve prodao radi svog i porodičnog interesa. Zamislite, koliko baji treba šlepera formulara da prijavi svoju nepokretnu imovinu, a da ne govorim o pokretnoj. Što se tiče ovog naslova, to nije ništa čudno, jer su ga oni i doveli na vlast, i zato je arogantan i nasilan prema svakome živom. Vjerujte, sve će se tek kasnije saznati, kada glavni baja izgubi vlast u oktobru og, te kada bude procesuiran i zatvoren, zajedno sa svojim kumovima i jatacima.

 3. Ma ni slučajno, to je fotomontaža. Naša vlast je proruski orijentisana.
  Evo hercika, milivoje i ostali hercoliki naka kažu, oni su dobro obaviješteni o svemu.

  Nas, je baja prodao, izdao, rasturio u najsitniji prah, ja to vama odavno govorim
  Ekonomsko uništenje je preduslov za poništenje demografsko, svako drugo naše postojanje.

  On je taj uslov odavno ispunio, sada čeka instrukcije za ukrajinizaciju Srpske: brat na brata, Srbe na Srbe…

 4. grle, ne budali i ne huli

  Miroslav Gavrilović je lijepo rekao, neki dan bilo na televiziji, da je Baja „od Gospoda odabran da vodi ovaj narod“!

  Ko si ti da to dovodiš u pitanje?
  Čovjek ima certifikat, kamerom snimljenu izjavu gospodovog portparola, a ti hoćeš božijeg milosnika u zatvor?
  Ćafire jedan!

 5. Тако смо и ми постали легитимна мета за руске ракете. Ма чудо је овај наш баксуз од предсједника. Шта нас још неће снаћи са њим?

 6. Ukratko:

  “Navodno, egipatski državni i vojni aparat šire u saradnji s lokalnim medijima „virtuelni antiamerikanizam”, ne bi li tako stekli poverenje masa koje se u sve većem broju okreću islamistima. „Taktika podrazumeva satanizaciju Amerike i radikalnog islama, a paralelno i dizanje nivoa nacionalističke euforije”, kaže Linč.“

 7. Ukratko:

  “Navodno, egipatski državni i vojni aparat šire u saradnji s lokalnim medijima „virtuelni antiamerikanizam”, ne bi li tako stekli poverenje masa koje se u sve većem broju okreću islamistima. „Taktika podrazumeva satanizaciju Amerike i radikalnog islama, a paralelno i dizanje nivoa nacionalističke euforije”, kaže Linč.“

 8. Ма какав НАТО, Додо је главни Баја овдје. Питање времена је кад ће им рећи да одј..у одавде. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *