Проплакаће бронзани Клинтон у Приштини: Обама не зна како се Косово одвојило

Руско Министарство спољних послова изненађено је изјавом америчког предсједника Барака Обаме да је самопроглашено Косово прогласило независност након демократског референдума. "Москва је примила к знању чињеницу да је амерички предсједник Барак Обама, објашњавајући ‘независност’ Косова и Метохије у Бриселу, поменуо неки референдум о том питању, који је, наводно, одржан у координацији са УН и сусједним […]

петак, март 28, 2014 / 18:52

Руско Министарство спољних послова изненађено је изјавом америчког предсједника Барака Обаме да је самопроглашено Косово прогласило независност након демократског референдума.

"Москва је примила к знању чињеницу да је амерички предсједник Барак Обама, објашњавајући ‘независност’ Косова и Метохије у Бриселу, поменуо неки референдум о том питању, који је, наводно, одржан у координацији са УН и сусједним земљама", саопштило је руско Министарство спољних послова.

У саопштењу се наводи да је ова изјава америчког предсједника изазвала забуну јер није одржан никакав плебисцит о независности Косова, посебно не у договору са међународном заједницом, пренио је Итар тас.

"Одлуку о сецесији од Србије донио је такозвани ‘парламент’ у Приштини 2008. године", наводи се у саопштењу.

У говору који је одржао у Бриселу амерички предсједник рекао је да је НАТО интервенисао на Косову тек након четири године "злостављања" тамошњег становништва, те да се "Косово отцијепило на основу референдума који је одржан у фер и демократским условима".

Обама је овај примјер изнио као противаргумент руском присаједињењу Крима. Он је, такође, рекао да је бесмислено поређење Крима и Косова.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *