Пропала симбиоза: У профитном грму лежи Сорошева подршка Хилари

Амерички милијардер Џорџ Сорос нимало није задовољан победом Доналда Трампа на председничким изборима у САД, с обзиром да је због тога претрпео губитак од скоро милијарду долара.

петак, јануар 13, 2017 / 13:12

Амерички милијардер Џорџ Сорос нимало није задовољан победом Доналда Трампа на председничким изборима у САД, с обзиром да је због тога претрпео губитак од скоро милијарду долара.

Како пише „Волстрит џорнал” одмах након што је постало јасно да је Трамп победио на изборима, амерички берзански индекси нагло су изгубили на вредности, али је онда дошло до неочекиваног преокрета – акције су почеле да расту у просеку за 10 процената дневно.

Амерички лист је, позивајући се на неименоване изворе блиске милијардеровом пословању, навео да је Сорос очекивао нагли пад вредности берзанских индекса.

Међутим, десио се потпуно супротни сценарио.

Раст који је уследио негативно се одразио на капитализацију његовог фонда. Сорос је очекивао да ће пад бити већи, што се испоставило као велика грешка која је резултирала још већим губицима.

Милијардер је током кампање отворено подржавао и финансирао Хилари Клинтон, због чега и не чуди његова скептичност по питању стања на тржишту након Трампове победе.

Берза је показала да је човек који ретко греши када су деонице у питању – ипак погрешио, пише Блиц, а преноси Танјуг.

Сорос није био усамљен у тим претпоставкама. Штавише, готово сви стручњаци с Волстрита очекивали су суноврат тржишта у случају Трампове победе.

Сорос је након победе Доналда Трампа критиковао републиканца, оптужујући га да је „могући диктатор”, и упозорио Америку да ће тај резултат избора имати „дугорочне последице по здравље демократије”.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *