Промовисана књига „Дрвар између крста и петокраке“

У Дрвару је данас одржана промоција књиге „Дрвар између крста и петокраке“ новинара Славише Сабљића. Сабљић је на промоцији истакао да у овој књизи, у којој се налази 200 прича, сваки читалац може да одреди гдје је мјесто Дрвару, „између крста и петокраке“. "За неке смо били и `комуњаре` и становници некаквог њиховог `Бежиграда` који […]

субота, октобар 20, 2012 / 12:23

У Дрвару је данас одржана промоција књиге „Дрвар између крста и петокраке“ новинара Славише Сабљића. Сабљић је на промоцији истакао да у овој књизи, у којој се налази 200 прича, сваки читалац може да одреди гдје је мјесто Дрвару, „између крста и петокраке“.

"За неке смо били и `комуњаре` и становници некаквог њиховог `Бежиграда` који окрећу главу цркви", рекао је Сабљић.

На промоцији књиге, новинар Милован Бјељац истакао је да је дјело "Дрвар између крста и петокраке", у којем су наведени бројни занимљиви подаци и догађаји, славни и ликови са маргина живота, на неки начин дало личну карту Дрвару у прошлом вијеку.

"Дрвар је и у овој књизи показао своју несаломивост тиме што се као птица феникс издизао из пепела када је било најтеже. Из сваке голготе народ Дрвара излазио је јачи, са новом снагом и готово епским надахнућем", истакао је Бјељац.

На великом труду и истраживачком раду аутору је захвалио начелник општине Дрвар Стевица Лукач, који је рекао да је књига "Дрвар између крста и петокраке" сачувала од заборава дрварску традицију, обичаје, људе и догађаје.

На промоцији књиге у издању "Арт принта" из Бањe Луке говорили су и професори Војин Буцало и Никола Боснић.0 КОМЕНТАРА

 1. Prema izjavama svjedoka, Tudjman je tvrdio da u Drvaru prije rata je zivio rlo mali broj Srba. To tezu je potvrdjivao ranijim popisom gdje se velika vecina stanovnistva izjasnila kao Jugosloveni…

  Imali smo priliku da nedavno citamo o povratniku N.Spiricu i uredjivanju njegove obnovljene povratnicke kuce.
  A da zaboravih i Milu Radisica koji je nedavno peceno jagnje preuzeo iz „Orhideje“ i odvezao za Drvar. Zasto je to radio nije poznato jer se na Bastasici moze dobiti jagnjece pecenje a ovako ce se pecenje ohladiti…

 2. Сваком Србину је Крст на првом и једином мјесту. Крст нема алтернативу за разлику од ЕУропске уније. Тако да ту нема шта бити интересантно. То је Амин. А што се тиче максимума, ту нема максимума, јер је Крст свеобухватнији од максимума, јер је максимум створен за људске мјере, а Крст је Божији Знак који је безграничан, јер у својој суштини он повезује Бога и људе преко Христа Господа нашег који је страдао на Крсту.А за тебе је очигледно Крст „геометријска фигура коју сачињавају двије линије које се сијеку под правим углом“ или ми се само чини:-)

 3. Туђману вјеровати је заиста големо!
  Ево званични податак из пописа 1991 године.

  1991.
  Срби 16,608 (96,97%)
  Муслимани 33 (0,19%)
  Хрвати 33 (0,19%)
  Југословени 384 (2,24%)
  остали и непознато 68 (0,39%)

  Дакле, мислим да је све остало шаша:-) А 1981 Срба је било близу 20 (што би рек’о ТУЂ ман – Туђи чојек) тисућа!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *