Промјене и у Шамцу: Градом ће командовати генерал Кутлешић

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Републички штаб за ванредне ситуације донио наредбу о именовању Милорада Кутлешића за повјереника за општину Шамац. Цвијановићева је истакла да је Кутлешић именован на захтјев начелника општине Шамац Саве Минића.  "Штаб за ванредне ситуације општине Шамац ставља се под команду повјереника ове општине. За […]

уторак, мај 20, 2014 / 20:10

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Републички штаб за ванредне ситуације донио наредбу о именовању Милорада Кутлешића за повјереника за општину Шамац. Цвијановићева је истакла да је Кутлешић именован на захтјев начелника општине Шамац Саве Минића.

 "Штаб за ванредне ситуације општине Шамац ставља се под команду повјереника ове општине. За подршку повјеренику одређен је командир Полицијске станице Шамац Игњатија Бијелић", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањој Луци.

Она је рекла да је Републички штаб за ванредне ситуације донио допуну наредбе за град Добој, којом се проширују овлаштења повјереника за овај град Момира Зеца на расподјелу и координисање расподјеле хуманитарне помоћи, као и да координише пријем помоћи.

"Одређено је да му подршка буде начелник Одјељења у Министарству за избјеглице и расељена лица Републике Српске Небјоша Червиз и Божо Марић из Фонда здравственог осигурања Српске", додала је Цвијановићева.

Она је напоменула да је наређено Републичкој управи за инспекцијске послове да се све хуманитарне пошиљке ослободе плаћања свих републичких такси којима се подразумијева инспекцијски и царински преглед.

"У Српској је данас тужан дан и није дан у коме се размјењују политички ставови. Ово је дан у коме сви тугујемо и туговали смо све ове дане знајући да смо изгубили људске животе и материјална добра и да је тешко предвидјети када ће се моћи све санирати", каже Цвијановићева.

Она је напоменула да органи који функциноишу у складу са прописима ванредне ситуације нису дужни да дају објашњења политичким партијама. "Сви који воде политички рат у овом времену су непристојна и неадекватна појава", закључила је Цвијановићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *