Професор из Граца: Нисам за смртну казну осим ако је папа у питању

Један професор са Универзитета у Грацу изазвао је пажњу у свијету захтјевајући смртну казну за папу Бенедикта XVI, због забране контрацепције и милиона умрлих од сиде. Професор музичких наука Рихард Парнкут је на сајту Универзитета објавио чланак у којем је изразио негодовање због забране контрацепције од стране цркве и окривио је папу за милионе умрлих […]

недеља, децембар 30, 2012 / 07:40

Један професор са Универзитета у Грацу изазвао је пажњу у свијету захтјевајући смртну казну за папу Бенедикта XVI, због забране контрацепције и милиона умрлих од сиде.

Професор музичких наука Рихард Парнкут је на сајту Универзитета објавио чланак у којем је изразио негодовање због забране контрацепције од стране цркве и окривио је папу за милионе умрлих од сиде.

Он је, у дискусији на ову тему, истакао да је противник смртне казне, али је упитао не би ли неко ко је одговоран за милионе мртвих требало да буде кажњен смрћу, јавља Тањуг.

Бројне протесне ноте навеле су Универзитет у Грацу на реакцију и та установа се дистанцирала од свог професора који је потом повукао коментар са сајта Универзитета.

Портпарол Универзитета Андреас Швајгер изразио је запрепашћење објављеним садржајем и подвукао да се не ради о ставу установе, већ личном ставу Парнкута, који је иначе родом Аустралијанац.

Декан Хелмут Конрад наложио је да се текст уклони са сајта и замијени извињењем аутора. Он је нагласио да лични ставови, који немају везе са научним радовима, неће бити толерисани на веб страницама Универзитета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *