Продужен притвор Мишковићу

Власник „Делта холдинга“ Мирослав Мишковић, његов син Марко Мишковић и власник „Нибенс групе“ Мило Ђурашковић остају у притвору још три мjесеца, одлучио је Апелациони суд у Београду.  Како се наводи у саопштењу Апелационог суда, Мишковићи и Ђурашковић могу остати у притвору до 9. јуна 2013. године. Апелациони суд је Мирославу Мишковићу и Ђурашковићу продужио притвор […]

петак, март 8, 2013 / 16:35

Власник „Делта холдинга“ Мирослав Мишковић, његов син Марко Мишковић и власник „Нибенс групе“ Мило Ђурашковић остају у притвору још три мjесеца, одлучио је Апелациони суд у Београду.

 Како се наводи у саопштењу Апелационог суда, Мишковићи и Ђурашковић могу остати у притвору до 9. јуна 2013. године.

Апелациони суд је Мирославу Мишковићу и Ђурашковићу продужио притвор због опасности од бјекства, узнемирења јавности и утицаја на даљи доказни поступак, док је Марку Мишковићу продужен притвор због опасности од бјекства, наводи се у образложењу суда.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић јуче је саопштио да се Тужилаштво није сагласило са приједлогом бранилаца Мишковића да се притвор замјени блажом мјером за обезбеђење присуства окривљеног и за несметано вођење кривичног поступка.

Тужилаштво за организовани криминал поднијело је приједлог Апелационом суду у Београду да се према Мирославу Мишковићу, Марку Мишковићу и Милу Ђурашковићу продужи притвор који је до сада одређиван рјешењем судије за претходни поступак.

Правни бранилац Мирослава Мишковића Зденко Томановић изјавио је да Тужилаштво за организовани криминал намеће популистичке аргументе а игнорише правне аргументе предлогом суду да одбије јемство и продужи притвор Мишковићу за још три месеца.

"Случај Мишковић је доказ да у Србији не морате да извршите кривично дело да бисте били у притвору. Став тужилаштва је упорно подсмевање закону и чињеницама и даље обесмишљавање кривичног дела злоупотребе службеног положаја кроз наметање популистичких, али зато игнорисање правних аргумената, и употреба притвора супротно сврси коју је одредио Законик о кривичном поступку", рекао је Томановић агенцији Бета.

Мишковићи и Ђурашковић су у притвору јер се терете за злоупотребу у предузећима за одржавање путева, којом су нанијели велику штету буџету Србије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *