Продриблано: Вулин због УЕФА, зазива СавБез

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, Александар Вулин, изјавио је данас да је пријем самопроглашеног Косова у чланство УЕФА још једном показао да за Србију важе неки преседани, поручивши да од Савјета безбједности УН очекује да се огласи и каже да ли је Резолуција о Косову и Метохији и даље на снази. […]

среда, мај 4, 2016 / 13:42

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, Александар Вулин, изјавио је данас да је пријем самопроглашеног Косова у чланство УЕФА још једном показао да за Србију важе неки преседани, поручивши да од Савјета безбједности УН очекује да се огласи и каже да ли је Резолуција о Косову и Метохији и даље на снази.

Он је оцијенио да ће посљедице пријема самопроглашеног Косова у међународну фудбалску организацију бити несагледиве и додао да је само питање када ће се неко други позвати на тај преседан и кршење статута организације, која је сама тај статут донијела, а не поштује га.

"Држава Србија ће наставити да се бори и неће посматрати скрштених руку. Ићи ћемо на суд у Лозани, ићи ћемо где год можемо да се боримо, првенствено за заштиту права и међународног права", рекао је Вулин за Тањуг.

Према његовим ријечима, Савјет безбједности би морао да се огласи и да каже да ли Резолуција 1244 још постоји.

"Ако постоји, онда ово није могуће, а ако не постоји, онда би било добро да нам се то каже", поручио је Вулин.

Фудбалски савез Србије најавио је раније да ће се на одлуку УЕФЕ жалити суду у Лозани и као најјачи српски аргумент навео управо Резолуцију 1244. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *