Продановић: СДС мора да има искренији однос према споразуму са СНСД-ом

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Лазар Продановић сматра да је грешка што се дјеловање СДС-а из Републике Српске преноси на ниво БиХ, јер је у супротности са начелима заједничког наступа у институцијама БиХ. Он је оцијенио да би СДС требало да има искренији однос, с обзиром на потписани споразум са СНСД-ом о усаглашеном […]

понедељак, март 4, 2013 / 13:14

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Лазар Продановић сматра да је грешка што се дјеловање СДС-а из Републике Српске преноси на ниво БиХ, јер је у супротности са начелима заједничког наступа у институцијама БиХ.

Он је оцијенио да би СДС требало да има искренији однос, с обзиром на потписани споразум са СНСД-ом о усаглашеном дјеловању на нивоу БиХ, наводећи да СДС жели да се понаша као опозиција према СНСД-у на нивоу Републике Српске, а неријетко и у институцијама БиХ.

"Предсједник Милорад Додик изнио је примједбе које се односе на министра /спољне трговине и економских односа БиХ/ Мирка Шаровића и замјеника предсједавајућег Дома народа парламента БиХ /Огњена Тадића/. Стоје примједбе које је предсједник изнио, а које се односе на Закон о царинској тарифи, када је он без сагласности СНСД-а усвојен у Парламентарној скупштини, због чега сматрамо да је прекршен споразум о усаглашеном дјеловању у институцијама БиХ", рекао је Продановић за "Екстра магазин".

Према његовим ријечима, све се одвија у смислу да се доведе у питање споразум ових странака о усаглашеном раду на нивоу БиХ.

Наводећи да ће органи СНСД-а, након исцрпне анализе, донијети одлуку о судбини заједничког дјеловања са СДС-ом на нивоу БиХ, Продановић је оцијенио да СНСД евентуалном одлуком о раскидању споразума не би ништа изгубио.

"Нисмо имали споразум политичких партија ни у претходном мандату, од 2006. до 2010. године, па по дјеловању о фундаменталним питањима за Републику Српску није било разлике, прије свега, што се тиче доношења закона који би значили преношење надлежности са Српске на БиХ", подсјетио је Продановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *