Продаја Фијата 500 почеће крајем септембра

Продаја новог модела аутомобила „фијат 500” произведеног у Фабрици аутомобила Србија (ФАС) из Крагујевца, почеће крајем септембра, потврђено је на данашњем састанку у Београду министра финансија Србије Млађана Динкића и потпредседника италијанског Фијата Алфреда Алтавиле.  Са трака ФАС-а ће до краја 2012. године сићи 30.000 аутомобила „фијат 500”, а 70 одсто компоненти тог возила произведи […]

четвртак, август 30, 2012 / 09:51

Продаја новог модела аутомобила „фијат 500” произведеног у Фабрици аутомобила Србија (ФАС) из Крагујевца, почеће крајем септембра, потврђено је на данашњем састанку у Београду министра финансија Србије Млађана Динкића и потпредседника италијанског Фијата Алфреда Алтавиле.

 Са трака ФАС-а ће до краја 2012. године сићи 30.000 аутомобила „фијат 500”, а 70 одсто компоненти тог возила произведи се у Србији.

Очекивани приход од продаје тих аутомобила је око 350 милиона евра.

ФАС је заједничко предузеће државе Србије и Фијата, а повод данашњем састанку био је регулисање обавеза Србије према италијанској компанији.

Србија је била у обавези да ове године уплати 90 милиона евра, али претходна влада те обавезе није укалкулисала у буџет.

Како је агенцији Бета речено у Министарству финансија, представници Фијата су прихватли предлог министра Динкића да се након ребаланса буџета ФАС-у уплати 50 милиона евра, а остатак у току наредне године.

Договорено је и да председник „Фијат Групе” Серђо Маркионе дође у посету Србији наредне седмице.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *