Проблеми у Експлореру, стижу закрпе

Софтверски гигант „Мајкрософт“ затражио је од корисника претраживача „Интернет експлорер“ да појачају мјере безбједности, док су други стручњаци препоручили промијену претраживача. "Мајкрософт" је објавио безбједносно упозорење, наводећи да је у току провјера извјештаја о "рупи у верзијама `Интернет експлорера шест,седам, осам и девет` помоћу које хакери могу да преузму контролу над рачунаром". Компанија наводи да […]

уторак, септембар 18, 2012 / 23:07

Софтверски гигант „Мајкрософт“ затражио је од корисника претраживача „Интернет експлорер“ да појачају мјере безбједности, док су други стручњаци препоручили промијену претраживача.

"Мајкрософт" је објавио безбједносно упозорење, наводећи да је у току провјера извјештаја о "рупи у верзијама `Интернет експлорера шест,седам, осам и девет` помоћу које хакери могу да преузму контролу над рачунаром".

Компанија наводи да је свјесна да би хакери могли да искористе овај недостатак и од корисника затражила да мијењају подешавања претраживача, те да са овлаштене странице повуку одговарајући софтверски додатак.

Поједини стручњаци сматрају да би промијена претраживача на неколико седмица била много боља опција.

Мајкрософт је, након откривања критичног пропуста на веб навигатору Интернет Експлорер, на брзину увео "закрпу" ЕМЕТ (Enhanced Mitigation Experience Toolkit), пренијели су француски електронски медији.

Стручњаци за информатичку безбједност су, међутим, скептични везано за њену потпуну ефикасност.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *