Признање ПИР позоришту за промовисање луткарства

На синоћ завршеним 20. сусретима позоришта/казалишта лутака БиХ одржаним у Бугојну, Позориште Игралиште Радилиште из Лакташа је добило специјално признање жирија за „храбро и досљедно промовисање луткарства кроз рад мале трупе као ванинституционалног модела театра, у организационом и креативном смислу.“ Признање је додијељено за представу “Бајка о рибару и рибици” Александра Сергејевича Пушкина у режији […]

понедељак, септембар 24, 2012 / 21:39

На синоћ завршеним 20. сусретима позоришта/казалишта лутака БиХ одржаним у Бугојну, Позориште Игралиште Радилиште из Лакташа је добило специјално признање жирија за „храбро и досљедно промовисање луткарства кроз рад мале трупе као ванинституционалног модела театра, у организационом и креативном смислу.“

Признање је додијељено за представу “Бајка о рибару и рибици” Александра Сергејевича Пушкина у режији Јелене Медић. У представи су играли: Игор Дојчиновић, Бојан Дроњак и Јелена Медић.

Веома нам је драго што су нам организатори указали повјерење стављајући нас у конкуренцију с великим позоришним институцијама за дјецу у БиХ. Ово је први професионални фестивал на ком је ПИР позориште учествовало и то је већ, само по себи, велики успјех за нашу трупу. Признање жирија је додатна потврда да напори које улажемо радећи у заиста тешким условима нису узалудни.

Ферид Карајица (глумац, редитељ, професор), члан жирија, истакао је важност оснивања и подржавања оваквих модела позоришта због могућности запошљавања младих позоришних радника, али и због доступности позоришта неразвијеним срединама због мобилности представа.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *