Привредници са сјевера Косова заустављени испред Јариња

Привредници са сjевера Косова заустављени су испред административног прелаза Јариње гдjе су за данас најавили блокаду због, како су навели, непоштовања споразума о интегрисаном упорављању прелазима. Више десетина возила Срба из четири општине са сjевера Косова стигло је у 10.15 часова до прелаза Јариње, на косовској страни, гдjе су заустављени, јер им није дозвољено да […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 11:19

Привредници са сjевера Косова заустављени су испред административног прелаза Јариње гдjе су за данас најавили блокаду због, како су навели, непоштовања споразума о интегрисаном упорављању прелазима.

Више десетина возила Срба из четири општине са сjевера Косова стигло је у 10.15 часова до прелаза Јариње, на косовској страни, гдjе су заустављени, јер им није дозвољено да дођу до интегрисаног прелаза који се налази на територији централне Србије.

Њих су зауставили припадници Еулекс полиције који су развукли бодљикаву жицу и поставили препреке на магистралном путу Рашка – Лепосавић испред административног прелаза Јариње.

Привредници су најавили да ће, од 10 до 12 часова, блокирати прелаз код Јариња, јер не желе да плаћају порез косовским институцијама. Они су навели да желе враћање у систем ПДВ Републике Србије, а такође и поштовање закључка са једне од посљедњих сједница Владе Србије у којима се између осталог наводи да неће бити плаћања царине на прелазима Јариње и Брњак.

Прије привредника, на Јариње су јутрос стигли припадници цивилне заштите са сјевера Косова који ће обезбјеђивати протест привредника.

На интегрисаном прелазу Јариње контролу саобраћаја од 10. децембра обављају, поред Еулекса, и припадници косовске полиције и МУП-а Србије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *