Привредници опет на Јарињу

Привредници са сјевера Косова блокирали су јутрос у 10.00 часова, како је раније најављено, административни прелаз Јариње и путеве који повезују сјевер са јужним дијелом Косова и Метохије, јавио је дописник Срне. Барикаде су постављене у мјесту Рударе на путу Косовска Митровица – Лепосавић, на прилазу Бошњачкој махали, и на путу преко мултиетничког насеља Суви […]

петак, децембар 28, 2012 / 12:36

Привредници са сјевера Косова блокирали су јутрос у 10.00 часова, како је раније најављено, административни прелаз Јариње и путеве који повезују сјевер са јужним дијелом Косова и Метохије, јавио је дописник Срне.

Барикаде су постављене у мјесту Рударе на путу Косовска Митровица – Лепосавић, на прилазу Бошњачкој махали, и на путу преко мултиетничког насеља Суви до који сјеверну Косовску Митровицу повезује са јужним дијелом града.

Истовремено, све радње у Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу су затворене, а, из за сада непознатих разлога, привредници из Зубиног Потока нису блокирали административни прелаз Брњак.

Привредници траже да се укине одредба, према којој је, дозвољен увоз робе до 3,5 тоне и да се не плаћа царина косовском буџету.

Најављени протести сваког понедјељка, сриједе и петка неће бити организовани за вријеме новогодишњих и божићних празника, речено је Срни у Удружењу привредника у Косовској Митровици.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *