Привредни народни покрет: Приједлог за систем вртића

Када у предшколским установама борави само десети дио најмлађе популације јасно је да је однос Административне службе града Бањалука према младима пао на најосјетљивијем испиту, саопштено је из Привредног народног покрета. Привредни народни покрет (ПНП) БиХ сматра да су огромна средства нерационално улагана у обнову, доградњу и отварање "гигантских" вртића. Умјесто тога, кандидати ПНП БиХ […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 20:44

Када у предшколским установама борави само десети дио најмлађе популације јасно је да је однос Административне службе града Бањалука према младима пао на најосјетљивијем испиту, саопштено је из Привредног народног покрета.

Привредни народни покрет (ПНП) БиХ сматра да су огромна средства нерационално улагана у обнову, доградњу и отварање "гигантских" вртића. Умјесто тога, кандидати ПНП БиХ за Скупштину града Бањалука залагаће се за пројекат "малих" предшколских установа, чиме би се првенствено избјегла претрпаност група.

Да би се више дјеце уписивало у постојеће вртиће, локалне власти морају регрестровати боравак и у приватним вртићима, у којима је кумулативна цијена боравка често нижа од од оних у установама Центра за предшколско васпитање и образовање (300 до 350 КМ у односу на "градских" 370 КМ), сматрају у овом покрету.

Приватна иницијатива је стављена у подређени положај, кажу они.

– Различитим олакшицама за оне који желе да отворе предшколску установу, капацитета до 30 дјеце, избјегле би се листе чекања, а малишанима пружила могућност квалитетније припреме за све што их чека у животу.

ПНП БиХ ће се борити да се постојећи удио од 17 одсто средстава уложених у инвестиције повећа у односу на превеликих 83 одсто трошкова пословања. За тако нешто није потребна виша математика; довољно је, за почетак, дио средстава од преко 3 милиона КМ која се годишње добијају од наплате паркинга, а која се наводно користе само за куповину нове паркинг опреме и повећање паркинг простора, усмјере у развој мреже предшколских установа, сматрају у ПНП.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *