Припремљени прописи а извоз хране у ЕУ

Директор Агенције за безбједност хране БиХ Сеад Мачкић изјавио је да је ова агенција, у сарадњи са другим надлежним органима, припремила прописе који су неопходни за извоз хране из БиХ у земље ЕУ. Он је за сарајевско "Ослобођење" прецизирао да је ријеч о Правилнику о хигијени хране, Правилнику о службеној контроли хране, те Правилнику о […]

субота, август 4, 2012 / 11:39

Директор Агенције за безбједност хране БиХ Сеад Мачкић изјавио је да је ова агенција, у сарадњи са другим надлежним органима, припремила прописе који су неопходни за извоз хране из БиХ у земље ЕУ.

Он је за сарајевско "Ослобођење" прецизирао да је ријеч о Правилнику о хигијени хране, Правилнику о службеној контроли хране, те Правилнику о микробиолошким критеријумима за храну.

"Да би се наведени прописи што прије доставили Савјету министара БиХ на усвајање, сходно важећим прописима потребно је да их одобри Управни одбор Агенције", појаснио је Мачкић.

Он је напоменуо да је у јуну и јулу три пута покретао иницијативу за сазивање сједнице Управног одбора, те изразио наду да ће то тијело што скорије размотрити наведене прописе, како би били упућени на доношење Савјету министара БиХ.

Када је ријеч о здравственој исправности и квалититу хране у БиХ, Мачкић је рекао да је проценат неодговарајућих узорака хране на годишњем нивоу између четири до пет одсто, а што је на нивоу приближном земљама ЕУ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *