Прије најављене суспензије: Објављена одлука о расписивању референдума

У Службеном гласнику РС објављена је одлука о расписивању референдума о Суду и тужилаштву БиХ.

среда, септембар 20, 2017 / 14:13

Како је наведено, референдум се расписује на територији читаве РС.

Расписано је референдумско питање: “Да ли подржавате неуставно и неовлашћено наметање закона од стране високог представника међународне заједнице у Босни и Херцеговини, посебно наметнуте законе о Суду и тужилаштву БиХ и примјену њихових одлука на територији РС”.

У Службеном гласнику је наведено и да се за дан одржавања одређује прва недјеља по истеку 50 дана од дана ступања на снагу ове одлуке.

Предсједник РС, Милорад Додик рекао је јуче да неће бити референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Предсједник Републике, Милорад Додик објавио је да ће Скупштина суспендовати одлуку о референдуму, ако она буде објављена у Службеном гласнику.

Извор: АТВ4 КОМЕНТАРА

 1. Ma meni je ovo bolja vijest:

  ZNANJE IMANJE: Od prodaje krompira Nikola Špirić kupio stanove u Beču, Beogradu i Novom Sadu?
  Objavljeno: 19.09.2017. u 10:05h
  Poenta nije u krompiru, jer se od njegove prodaje, ma koliko dobro rodio, ne može zaraditi novac kojim možete kupiti troiposoban stan u Banjaluci, dvoiposoban u Novom Sadu, a sinu i kćerki obezbijediti dvoiposobne stanove u Beogradu i Beču

  Radio-televizija Repubike Srpske je objavljivanjem u vremenskoj prognozi fotografije poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikole Špirića, golog do pojasa, na njivi sa civarama punim krompira, prevazišla samu sebe. Bila je to uređivačka drskost, novinarska nepristojnost i uvođenje najcrnjeg žutila u Javni servis RS.
  U svemu ovom, međutim, nema ludila, već je na djelu bezobrazna, medijska manipulacija, zloupotreba Javnog servisa u cilju promovisanja jedne političke opcije u Republici Srpskoj. Nisko i prljavo, čak i za RT RS.

 2. Због гажења три референдума, на којима је одржавао власт задњих година, Додику и СНСД-у би подршка у народу на изборима 2018. године могла можда опасти и за чак 2 до 3%…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *