Пријатељски дерби у Бечу, за пострадале од поплава

Потпредсједник Црвене звезде Славиша Кокеза предложио је Партизану одигравање хуманитарне утакмице у Бечу за угрожене у поплавама, а Драган Ђурић прихватио. "Несрећа која је задесила наш народ представља обавезу нашим спортистима и клубовима да помогну. Као потпредседник Звезде предложићу руководству Партизана да наша два тима одиграју пријатељску утакмицу почетком јула у Бечу", рекао је Кокеза. […]

четвртак, мај 22, 2014 / 00:13

Потпредсједник Црвене звезде Славиша Кокеза предложио је Партизану одигравање хуманитарне утакмице у Бечу за угрожене у поплавама, а Драган Ђурић прихватио.

"Несрећа која је задесила наш народ представља обавезу нашим спортистима и клубовима да помогну. Као потпредседник Звезде предложићу руководству Партизана да наша два тима одиграју пријатељску утакмицу почетком јула у Бечу", рекао је Кокеза.

Према Кокезиним ријечима, комплетан приход од продаје улазница за први "вечити" дерби који би се одиграо ван Србије био би уплаћен као помоћ страдалим подручјима у поплави и обнови кућа.

"Разговарао сам са руководством града Београда које је изразило жељу да у контакту са руководством Беча обезбеди да за ову утакмицу бесплатно добијемо стадион, а Беч је град у коме после Београда живи највише наших сународника", навео је потпредсједник црвено-белих.

Он је истакао верује да би одзив за утакмицу био веома велики.

"Верујем да би одзив наших сународника на ову утакмицу био веома велики и да бисмо скупили заиста много новца за помоћ", додао је Кокеза.

Како је рекао, Партизан и Звезда ће у том периоду бити на припремама у Словенији, па би њихов међусобни сусрет био и добра провјера пред почетак европских квалификационих такмичења.

"И Партизан и ми ћемо тада бити на припремама у Словенији, та пријатељска утакмица може да буде добра провера за оба клуба пред почетак јулских европских дуела", казао је Кокеза.

Ђурић: Подржавам предлог Звезде

Предсједник фудбалског клуба Партизан Драган Ђурић подржао је идеју Црвене звезде да "вечити" ривали одиграју хуманитарну утакмицу у Бечу за настрадале у поплавама у Србији.

"Подржавам ту идеју, зашто да не? Треба да будемо уједињени у овом тренутку и да тако помогнемо људима који су погођени овим поплавама. Партизан се од првог дана укључио и наставићемо да скупљамо помоћ, и новчану и сву осталу, докле год то буде било потребно", рекао је Ђурић.

"Претпостављам да би било велико интересовање за тај меч у Бечу… Треба направити план, да термин одговара и Звезди и Партизану, да се види на ком би се стадиону играло… Отом потом. Али, да, подржавамо ту идеју", закључио је председник Партизана.

Звезда ће за ову идеју тражити подршку Фудбалског савеза Србије (ФСС), од кога се очекује да обезбиједи подршку аустријског националног савеза и Европске фудбалске уније (УЕФА). Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *