Превозници из Српске незадовољни расподјелом дозвола

Превозници из Републике Српске жалиће се Министарству комуникација и транспорта БиХ јер нису задовољни приједлогом листе расподјеле ЦЕМТ дозвола за наредну годину, којом је Српској припала 271 дозвола. Подијељено је укупно 976 од 1.030 расположивих дозвола. Српској је припала 271, Федерацији БиХ 681, док су Брчко дистрикту припале 24 дозволе. Предсједник Удружења превозника за унутрашњи […]

петак, децембар 7, 2012 / 09:09

Превозници из Републике Српске жалиће се Министарству комуникација и транспорта БиХ јер нису задовољни приједлогом листе расподјеле ЦЕМТ дозвола за наредну годину, којом је Српској припала 271 дозвола.

Подијељено је укупно 976 од 1.030 расположивих дозвола. Српској је припала 271, Федерацији БиХ 681, док су Брчко дистрикту припале 24 дозволе.

Предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Српске Никола Грбић рекао је да превозници из Српске нису задовољни расподјелом дозвола и да ће сљедећих дана упутити жалбу Министарству, наводи "Глас Српске".

Грбић је истакао да су при расподјели дозвола приоритет имали велики превозници, који су углавном из ФБиХ, те да сматра да је и овај пут било незаконитих радњи.

Он је нагласио да скоро ниједан самостални аутопревозник није добио дозволу, иако раде исте послове као и фирме које се баве овом дјелатношћу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *