Превлачење: Црна Гора тражи контролу над улазом у Боку

Црна Гора треба да инсистира да има контролу над улазом у Бококоторски залив, закључено је на сједници црногорског скупштинског Одбора за међународне односе и исељенике. Чланови тог одбора усвојили су закључке у вези са питањем трајног разграничења са Хрватском у региону Превлаке, јавила је агенција Мина. „Треба настојати да се разграничење у реону Превлаке обави […]

субота, март 30, 2013 / 08:18

Црна Гора треба да инсистира да има контролу над улазом у Бококоторски залив, закључено је на сједници црногорског скупштинског Одбора за међународне односе и исељенике.

Чланови тог одбора усвојили су закључке у вези са питањем трајног разграничења са Хрватском у региону Превлаке, јавила је агенција Мина.

„Треба настојати да се разграничење у реону Превлаке обави са циљем задржавања права Црне Горе над улазом у Бококоторски залив и остваривањем економских интреса, уз пуно уважавање интереса хрватске стране”, казао је новинарима после сједнице предсједник Обора Миодраг Вуковић.

„Црна Гора има амбицију да постане чланица Европске уније за пет, шест година. Ако би се продужило ово питање или трајање привременог споразума, то треба констатовати међудржавним споразумом како се не би блокирао улазак Црне Горе у ЕУ”, рекао је Вуковић.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *