Прескупа домовина: Депардје се одриче француског држављанства

Познати француски глумац Жерар Депардје саопштио је данас да се одриче француског држављанства и пасоша пошто се осјећа „увријеђеним” због критика на рачун његовог пресељења у Белгију како би избјегао порезе у својој домовини. У отвореном писму упућеном премијеру Француске Жан-Марку Ероу, које је објавио лист Журнал де Диманш, 63-годишњи глумац је навео: „Не тражим […]

недеља, децембар 16, 2012 / 10:44

Познати француски глумац Жерар Депардје саопштио је данас да се одриче француског држављанства и пасоша пошто се осјећа „увријеђеним” због критика на рачун његовог пресељења у Белгију како би избјегао порезе у својој домовини.

У отвореном писму упућеном премијеру Француске Жан-Марку Ероу, које је објавио лист Журнал де Диманш, 63-годишњи глумац је навео: „Не тражим да се мој потез одобрава, али барем би могли да ми искажу поштовање”.

Раније ове седмице, премијер Еро описао је одлуку Депардјеа да напусти Француску као „патетичну”.

У свом писму, Депардје је оцијенио да никога ко је до сада напустио Француску нису толико увриједили као њега, преноси АФП.

„Ко сте ви да ме на тај начин вријеђате”, упитао је глумац премијера, додајући да је увијек плаћао порезе.

Депардје се придружио неким од најбогатијих пословних људи Француске који су прешли у Белгију након одлуке социјалистичке владе да опорезује са 75 одсто годишње приходе својих држављана који премашују милион евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *