Препоручује се да омане: Трамп би добре односе са Русијом

Највјероватнији републикански кандидат за предсједника САД Доналд Трамп увјерен је да ће успоставити добре односе са Русијом, ако уђе у Бијелу кућу. Он је за Си-Ен-Ен ублажио претходну изјаву да би САД требало да руше руске авионе ако се приближе сувише америчким војним циљевима. Трамп би, да је он на челу државе, у том случају […]

четвртак, мај 5, 2016 / 13:12

Највјероватнији републикански кандидат за предсједника САД Доналд Трамп увјерен је да ће успоставити добре односе са Русијом, ако уђе у Бијелу кућу.

Он је за Си-Ен-Ен ублажио претходну изјаву да би САД требало да руше руске авионе ако се приближе сувише америчким војним циљевима.

Трамп би, да је он на челу државе, у том случају назвао Путина и замолио га да "то више не ради" јер је то "непоштовање америчке војске, земље и предсједника".

Он је одбио да одговори на питање је ли икада разговарао са предсједником Русије, али је навео да га је Путин у свом говору назвао "генијем".

Трамп је у четвртак постао једини републикански предсједнички кандидат након што су се два његова посљедња противника Тед Круз и Џон Кесић повукли из трке за предсједничку номинацију.

Ипак, Трамп још није званичан кандидат док то не буде потврђено на страначкој конвенцији.

Руски медији негирају да је Путин назвао Трампа "генијем" и подсјећају да је на прошлогодишњој конференцији за новинаре он за Трампа рекао да је "јако живахан човјек и, без сумње, талентован", али да "није руски посао да оцјењује његове заслуге".

Трамп је на то одговорио да је "почашћен што је добио комплимент од човјека који је изузетно поштован и у својој земљи и у иностранству". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *