Премијерка и Хамовић: Ове године прве испоруке струје

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да су ЕФТ Рудник и Термоелектрана „Станари“ најважнији привредни ресурс којим располаже општина Станари, али и пројекат од огромног значаја за цијелу Републику. Цвијановићева је нагласила да је интерес Владе Српске да се цијели пројекат заврши у предвиђеном року, а да су инвеститори овог пројекта данас […]

среда, април 8, 2015 / 12:55

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да су ЕФТ Рудник и Термоелектрана „Станари“ најважнији привредни ресурс којим располаже општина Станари, али и пројекат од огромног значаја за цијелу Републику.

Цвијановићева је нагласила да је интерес Владе Српске да се цијели пројекат заврши у предвиђеном року, а да су инвеститори овог пројекта данас изразили увјерење да ће тако и бити.

"Задовољни смо чињеницом да је овдје ангажовано око 1.000 радника и да се тај број од почетка градње стално повећавао", рекла је Цвијановићева, која је данас обишла градилиште Термоелектране.

Премијер Српске изразила је задовољство реализацијом цијелог пројекта и најавила да ће Влада и убудуће подржавати његову реализацију.

"Заиста могу да изразим задовољство свим што сам видјела овдје – предан рад, добра организација. Циљ је постављен, примичемо му се и већ на крају године имаћемо тестну фазу, а сљедеће године субјект који потпуно функционише", навела је Цвијановићева.

Предсједник компаније ЕФТ Вук Хамовић рекао је да изградња Термоелектране "Станари" тече према плану и да ће ове године почети прве испоруке електричне енергије, а да ће већ сљедећа година бити година нормалног рада.

"Овдје тренутно ради око 1.000 радника, а око 900 радника углавном из Станара и околине ће бити запослено што у Руднику, што у Термоелектрани", рекао је Хамовић.

Он је нагласио да је цијели пројекат од самог почетка имао подршку Владе Републике Српске и свих надлежних институција.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *